Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hartverwarmende opbrengst van een warme kerst met Belle Perez : €14.629

Belle Perez

De voorbije kerstconcerten van Belle Perez en de vergezellende kerstmarkt brachten tot nu toe al €14.629 op. Deze opbrengst wordt geschonken aan verschillende initiatieven die de strijd aangaan tegen kinderarmoede in Herenthout.

Op vrijdag 2 december schitterde de Sint-Pieter & Pauluskerk en het achterliggende park als nooit tevoren. In een mooie kerstomgeving maakte het altaar plaats voor een van de warmste vertoningen die ons dorp ooit mocht meemaken: de allereerste kerstconcerten van Belle Perez. De twee concerten waren in een mum van tijd uitverkocht. Ook op de kerstmarkt genoot heel wat volk.

Dankzij de vele vrijwilligers, talrijke en gulle Herenthoutse sponsors, de medewerking van het gemeentebestuur en de massaal aanwezige Herenthoutenaren, werd het een overdonderend succes. Er waren ook extra initiatieven van de drie Herenthoutse scholen, de sfeermarkt in de Jodenstraat, de muziekacademie en Huis van het Kind die (een deel van) hun opbrengst schonken.

Er werden verschillende ‘goede doelen’ bepaald om de opbrengst over te verdelen. Al deze initiatieven zullen, elks op hun eigen manier en binnen hun eigen werking, de opbrengst specifiek besteden aan de aanpak van kinderarmoede in Herenthout.

Een overzicht:

  • Het voorzien van soep bij de huiswerkbegeleiding.
  • Scholen ondersteunen om alternatieven/extra’s te voorzien in de strijd tegen de “lege brooddozen”.
  • Verenigingen ondersteunen om alle kinderen de kans te geven deel te nemen aan alle activiteiten en wekelijkse “vieruurtjes”.
  • Kinderen die deelnemen aan de speelpleinwerking allemaal gelijke kansen en gezonde/voldoende maaltijden aanbieden.
  • Organisatie van speelinstuif in ‘t Lindehofke, een maandelijks verjaardagsfeest voor alle kinderen.
  • Een lekkere en eerlijke extra voor alle Herenthoutse kinderen op gemeentelijke evenementen, zoals de Nieuwjaarsdrink, Buitenspeeldag, Parkfeesten, PretCamionette, …
  • Voorzien van een broodautomaat aan het Huis van het Kind met gebruik van gratis tokens voor brood voor alle doelgroepen die hierin ondersteuning kunnen gebruiken.

Belle Perez en de werkgroep die alles organiseerde, de drijvende krachten die dit mogelijk hebben gemaakt : 14.629 keer dank-jullie-wel!'

Belle Perez

Belle Perez

Belle Perez

Deel dit artikel