U bent hier

Hays België opent kantoor in Herentals na sterke resultaten

Herentals | Internationaal | Kempen regio
11.10.2018 - 12.36u
Door: Mark Jaspers

Het rekruteringsbureau Hays opent een nieuw kantoor in Herentals nadat het opnieuw sterke resultaten afleverde het afgelopen financiële jaar. Het is het 8e kantoor dat Hays België opent. De opening aan de Atealaan 34 kadert in de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf.

Rekruteringsbureau Hays kende internationaal, maar ook in België, opnieuw een sterk jaar. In het laatste kwartaal van het boekjaar tekende Hays België maar liefst 24% groei op en kende daarmee opnieuw een recordkwartaal.

Maar de ambitie stopt niet daar: tegen 2020 wil het bedrijf sterk groeien, met onder meer een verdubbeling in personeel én met vijf nieuwe kantoren.

Mobiliteit

Het eerste kantoor dat de deuren zal openen, is gevestigd in Herentals. Eén van de redenen voor die locatie zijn de mobiliteitsproblemen. "Door de mobiliteitsproblemen maken we voor het eerst mee dat wij vraag en aanbod niet enkel nog vanuit Antwerpen-Centrum kunnen verenigen", verklaart Robby Vanuxem, Managing Director van Hays België.

"Alle verkeer van naar en rond Antwerpen en Brussel zit muurvast en dat schrikt kandidaten steeds vaker af. Kleinere KMO's in de Kempen en Limburg hebben stilaan één groot voordeel tegenover de grote bedrijven met hoofdkantoren in centrumsteden: ze zijn makkelijker bereikbaar."

Met de keuze voor Herentals zet Hays België voet aan de grond in de Kempen én zet het ook verder de poort open richting Limburg. "Vanuit ons nieuwe kantoor kunnen we ons beter positioneren voor de Limburgse markt en de fundamenten leggen voor een kantoor in Hasselt", aldus Vanuxem.

Bovendien vindt Hays België het nog steeds belangrijk om, zelfs in digitale tijden, persoonlijk contact te onderhouden met kandidaten. "We kunnen veel via onze website en platformen", beaamt Vanuxem, "maar voor onze tests en gesprekken ontmoeten we kandidaten toch nog altijd graag in levende lijve. Zo onderscheiden wij ons van andere spelers."

20 consultants

Hays België pakt het overigens meteen groots aan: er is een bezetting voorzien van 20 consultants in het nieuwe kantoor. "Dat team zal deels bestaan uit consultants die vanuit Antwerpen al op de regio werkten, maar die nu dus ook fysiek daar aanwezig zullen zijn", vertelt Robby Vanuxem. "Het overige deel zullen we aanvullen met nieuwe collega's."

De consultants in Herentals zullen zich in eerste instantie 'dedicated' focussen op professionals binnen techniek, logistiek en office & sales support. Robby Vanuxem, Managing Director van Hays België: "Bedrijven in die sectoren zijn voortdurend op zoek naar nieuw talent. De laatste drie jaar is het aantal kandidaten dat door Hays werd geplaatst in deze sector gestegen met 125%."

Maar de lijst is niet exhaustief: "De bedoeling is dat we sowieso ook al onze andere specialismen vanuit Herentals kunnen dekken, mede dankzij de nauwe samenwerking met Antwerpen."

Elk jaar groei

Hays België creëert al jaren groei. Het is daarmee uniek in de markt. Het bureau onderscheidt zich door zijn gespecialiseerde werk in nichemarkten. Elke consultant geniet een intensieve opleiding binnen Hays zodat hij of zij een expert wordt binnen zijn vakgebied. In totaal telt Hays België zo'n veertien expertisedomeinen. Voor 2020 is het bedrijf nog op zoek naar zo'n 200 consultants met als doel het huidige personeelsbestand te verdubbelen.

Ook de Kempense arbeidsmarkt doet het goed. Het aantal werkende Kempenaren neemt toe, het aantal werkzoekenden neemt af. Bovendien stijgt het aantal gepubliceerde vacatures bij VDAB sterk.

In 2017 ontving VDAB voor de 29 Kempense gemeentes een totaal van 16.863 vacatures, wat gelijkstaat aan een toename van ruim 3.300 vacatures ten opzichte van het jaar voordien en bijna 6.000 meer dan 2015*.' (pp)

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto