Alle speculaties kunnen overboord. De langverwachte transfer van Eden Hazard van Chelsea naar Real Madrid is afgerond. De Rode Duivel volgt met een jaar vertraging het voorbeeld van Thibaut Courtois. Hij tekende er een contract tot 2024.

Eden Hazard flirtte een jaar geleden al met Real Madrid, maar uiteindelijk bleef hij toch nog een jaartje langer bij Chelsea. Maar dit jaar wond Hazard er geen doekjes om: hij liet onomwonden weten dat hij naar Real wou. Enkel de clubs moesten er nog uitgeraken.

Dat akkoord is de voorbije dagen bereikt, naar verluidt voor een bedrag van om en bij de 100 miljoen euro (afhankelijk van bonussen her en der). Hazard zal volgende week donderdag worden voorgesteld in Santiago Bernabeu. In de aanloop naar die voorstelling legt hij nog zijn medische testen af.

Bij Chelsea gunnen ze Hazard zijn droomtransfer: "De herinneringen die hij hier zal achterlaten, zullen nooit uitsterven. Hij heeft iedereen die Chelsea aan het werk zag vermaakt en heeft tal van matchwinnende prestaties afgeleverd. Daarvoor danken we Eden van ganser harte." (VRTNWS)