Herentals ging op zoek naar de 3 op 3 tegen Pitzemburg, een ploeg die ook nog ongeslagen was. Vanaf in het wedstrijd begin stond de defense van Herentals sterk. Pitzemburg had moeite om te scoren en kon alleen vanop de vrijworplijn bijblijven.

Zelfde beeld in het 2e kwart, bij HBBC ging de bal goed rond en werd de open man gevonden als dat nodig was, 7 punten bonus voor Herentals bij de rust (33-26).

Bij de start van de 2e helft konden beide ploegen moeilijk de ring vinden, 11-10 was dan ook de lage kwart stand. In de laatste 10 minuten probeerde Pitzemburg nog met een zone maar HBBC vond de juiste oplossingen. Weer een ploeg die geen 50 punten kan komen maken in Herentals, de verdediging staat er, net zoals de onverwachte 3 op 3 !

Q1: 16 - 13
Q2: 17 - 13 (33 - 26)
Q3: 11 - 10 (44 - 36)
Q4: 14 - 11 (58 - 47)