Nadat HBBC vorige week in de Geelse Axion zijn 4de nederlaag van het seizoen leed, was het vastbesloten om revanche te nemen in de terugwedstrijd.

Voor de wedstrijd kregen de allerjongsten van onze club de kans om met hun helde het plein te betreden. Cis, Sem, Ylian, Lukas, Niels, Wout, Bram, Hannes, Pol, Tias en de vele supporters kregen een spannende derby te zien.

Het eerste kwart gaven de ploegen mekaar geen duimbreed toe (15-15). Dit bleek de voorbode van een nagelbijtende wedstrijd.

In het tweede kwart wisten de blauw-witten een puntje uit te lopen (20-19).

Het derde gedeelte wist Geel de achterstand om te buigen (20-22) en met één punt verschil op het scorebord werd de laatste periode gestart.

In dit vierde kwart bleven de ploegen mekaar waard en met een mooie collectieve aanval en mooie driepunter wist Herentals de overwinning thuis te houden.

Kwart 1: 15-15

Kwart 2: 20-19 (rust: 35-34)

Kwart 3: 20-22 (55-56)

Kwart 4: 22-19 (einde: 77-75)