'Willibies kwam slechts met 7 spelers de A-ploeg bekampen', zegt Raf Michiels HBBC. 'De jonge en getalenteerde spelers hielden de A-ploeg onder bedwang in de eerste helft, slechts 4 punten bonus bij de rust voor HBBC.

In de 2e helft begon HBBC slimmer te spelen in aanval en beter te communiceren in verdediging. Gevolg was eindelijk een kloof van meer dan 10 punten. Uiteindelijk wint HBBC de wedstrijd vlot met 19 punten. Nog 3 finales te gaan.

Kwart 1: 14-16; Kwart 2: 21-15 (rust: 35-31); Kwart 3: 25-18 (60-49); Kwart 4: 18-10 (einde: 78-59).

Speelden voor HBBC: Floris Coninckx: 2; Tom Thys; Jan Helsen: 2; Brent Laeremans: 3; Lowie Van Akoleyen: 8; Ewald Vanderveken: 5; Emiel Van Peer;
Vincent Verbeeck: 38; Detlef Mostaert: 15; Maarten Van Doninck; Steven Simons; Daan Sterckx: 3.

HBBC B 81 - 42 Makeba Mariaburg

'Voor de voorlaatste thuismatch van het seizoen ontving de b-ploeg Makeba, een ploeg die het ons in de heenwedstrijd niet makkelijk had gemaakt. De wedstrijd startte gelijk opgaand, we hadden met momenten moeite met de fysieke kracht en lengte van de tegenpartij, 18-12 na Q1. In het 2e kwart kwam de motor van HBBC op temperatuur.

Door steenharde defense konden we de ene stop na de andere nemen en hielden we Makeba op 5 punten dit kwart, 41-17 bij de rust en match gespeeld. In de 2e helft gingen we op hetzelfde elan verder, in Q3 zetten we nog een 27-12 op het bord door op hoog tempo te spelen en in Q4 werd de wedstrijd volwassen uitgespeeld met enkele youngsters op het veld.

Een verdiende en duidelijke overwinning, bij winst op 6 april thuis tegen Musketiers is de titel een feit.'

Q1: 18-12; Q2: 23-5 (41-17); Q3: 27-12 (68-29); Q4: 13-13 (81-42).

Speelden voor HBBC: Emiel Van Peer: 11; Detlef Mostaert: 10; Lowie Peelaers:
Seppe Michiels: 4; Nils Gepts: 4; Daan Sterckx: 13; Johnbosco Onyema: 10; Nathan Valckx: 2; Steven Simons: 2; Franklin Gilis: 9; Tobias Valckx: 2; Niels Van Grieken: 13. Verslagen: Laurens Cloots/ Raf Michiels/ Nnieuws.