'Dat we Aartselaar niet mochten onderschatten, wisten we op voorhand', zegt Raf Michiels HBBC.  'Deze ploeg won onder andere tegen topploegen Lyra Nila Nijlen en Phantoms Boom.  Onze jongste baskettertjes inspireerden duidelijk hun helden. Een snelle 11-0 voorsprong was het gevolg. Daarna stokte de machine maar de bezoekers kwamen nooit over Herentals.

In de volgende 10 minuten scherpte HBBC de defense wat aan en kon zo verder wegsluipen.  Na de pauze was de concentratie wat weg, maar geen man overboord.

In het laatste deel van deze wedstrijd wist de thuisploeg de punten thuis te houden.'

Kwart 1: 19-15; Kwart 2: 22-14 (rust: 41-29); Kwart 3: 17-24 (58-53); Kwart 4: 21-13 (einde: 79-66).

Speelden voor HBBC: Floris Coninckx, Tom Thys, Jan Helsen, Brent Laeremans, Lowie Van Akoleyen: 6, Ewald Vanderveken: 27, Tom Van Beeck: 9, Daan Sterckx: 20, Detlef Mostaert: 4, Maarten Van Doninck, Steven Simons: 2, Sam Stickens: 11,