Ondanks dat de bal er voor HBBC niet door het netje leek te gaan, verliep het eerste kwart gelijkopgaand. In het tweede deel kwam Herentals onder stoom en nam afstand van de bezoekers. Na de pauze gingen de blauwen door op hun elan en diepten de kloof verder uit.

De laatste 10 minuten werden volwassen uitgespeeld.  Een mooie collectieve overwinning.

Kwart 1: 13-12; Kwart 2: 30-19 (rust: 43-31); Kwart 3: 20-13 (63-44); Kwart 4: 22-24 (einde: 85-68).

Speelden voor HBBC:  Floris Conincx: 4, Tom Thys: 2, Jan Helsen: 4, Brent Laeremans: 4, Lowie Van Akoleyen: 4, Ewald Vanderveken: 12, Tom Van Beeck: 5, Vincent Verbeeck: 20, Detlef Mostaert: 14, Maarten Van Doninck: 2, Steven Simons: 3, Sam Stickens: 11.  Raf Michiels/ Nnieuws.