HBBC-reporter Jef De Belser vol overtuiging dat het nog beter kan bij HBBC  :'Belofte maakt schuld. Na de wedstrijd op Kontich heb ik nog gezegd dat we het de week nadien beter gingen doen. We gingen weer als een ploeg spelen. Dat is gebeurd en daar ben ik enorm blij om. Het was zeker en vast niet de meest spannende, attractieve wedstrijd die we gekregen hebben. Maar er zijn mooie zaken getoond. In aanval werd er naar de juiste spelers op het juiste moment gezocht en in verdediging hielp de spelers elkaar.

Er is natuurlijk altijd nog ruimte voor verbetering en dat was nu zeker niet anders. Hier en daar waren er nog zeker situaties die net dat tikkeltje beter hadden kunnen uitgevoerd worden: een help-defence die niet op tijd kwam, een overmoedige poging tot een interceptie, een pas die te laat kwam of niet gegeven werd, ... Dit zijn zaken die nog beter kunnen. Dit zijn zaken die nog beter moeten.

De wedstrijd tegen Aartselaar begon vlotjes. Maar al snel stond er een verschil op het bord dat geruststellend was. Toch was het nodig de concentratie te behouden. Het zou niet de eerste keer zijn dat een ploeg een grote voorsprong uit handen geeft. Voor diegene die af en toe kijken naar NBA wedstrijden. Denk maar eens terug aan de Celtics – Lakers finale van 2008 waar in wedstrijd nummer 1 de thuisploeg een achterstand opliep van 24 punten en een gekwetste Paul Pierce met knieproblemen naar de kleedkamer moest.

Uiteindelijk werd deze wedstrijd door de Lakers toch nog uit handen gegeven en werd de comeback ook beklonken met een zege. De Boston Celtics wonnen wedstrijd 1 en nadien ook de finals. Dit eventjes allemaal ter info. (Af en toe mag er al eens teruggekeken worden naar die mooie momenten in het basketbal waar je kippenvel van kreeg. Dan besef je weer eens hoe leuk het spelletje basketbal wel niet is.) In elk geval wilden wij dit niet laten gebeuren. De spelers wilden nog niet opgeven.

De focus was er en het tweede kwarter werd er doorgeduwd. De verdediging werd strakker aangespannen en in aanval moesten we niet al te veel inboeten. Een welverdiende ruststand van 43 – 19 was dan ook dubbel en dik verdiend. Maar wij kunnen beter! Wij als ploeg hadden iets beloofd en dat moest getoond worden, niet 20 min, maar wel 40 minuten.

De tweede helft moest alles nog met dat tikkeltje concentratie meer uitgevoerd worden en dit vooral als een geheel, als een echte ploeg.

De tweede helft lieten de spelers zien wat van hen verwacht wordt. Mooi aanvalsspel en harde verdediging. Hebben ze beter gedaan? Absoluut!! De tweede helft werd het zowaar 53 – 16. Iedereen die zelf gebasket heeft weet dit.

Het moeilijkste spelen is niet wanneer je een spannende wedstrijd hebt of een wedstrijd die je reeds verloren hebt. Het moeilijkste spelen is wanneer je veel punten voorsprong hebt: de concentratie wordt wat minder, spelers beginnen meer hun eigen goesting te doen, er komt een nonchalance in het spel, ... Als coach mag ik blij zijn dat mijn spelers dit niet hebben gedaan.

Ze zijn blijven werken en dat is een groot verschil met vorige week. Hiervoor zijn ze beloond en hierdoor kunnen ze nu uitpakken met een 10 op 10. Hopelijk denken onze trouwe supporters er hetzelfde over als ik en hebben de spelers ook in jullie ogen hun belofte gehouden. Mogen we nu verzwakken? Nee, absoluut niet. 

We moeten nog beter doen. We zijn er helemaal nog niet. We hebben nog een lange moeilijke weg te gaan en volgende week krijgen we de titelkandidaat bij uitstek voor onze neus. Wij MOETEN nog beter doen.

Hopelijk zijn jullie er volgende week allemaal bij om onze spelers aan te moedigen. Ze zullen alle hulp dat ze kunnen krijgen goed kunnen gebruiken. Maar het allerleukste aan heel de zaak beste supporters. Wat willen de spelers ooh zo graag voor jullie volgende week de overwinning mee naar Herentals nemen. Aan motivatie geen gebrek. Op naar nummer 11.'

Kwarterstanden:

1e kwarter: 25 - 11;  2e kwarter: 18 - 8;  3e kwarter: 30 - 4;  4e kwarter: 23 – 12.

Punten:

Ewald: 8p, Jinse: 9p, Willem: 17p, Glenn: 7p, Wouter: 12p, Tom: 6p, Vincent: 0p, Bram: 6p, Dave: 9p, Yannick: 10p, Koen: 8p, Tomas: 4p.

Verslag Jef De Belser / foto's Willy Verstappen / NNieuws.