'Wat misschien wel de beste wedstrijd was van het hele seizoen. Dat hebben we zaterdag te zien gekregen. Herentals begon de wedstrijd met geduld en liet het balletje in het begin goed rondgaan. Spijtig genoeg resulteerde dit niet meteen in punten en pakte Brasschaat een snelle kleine voorsprong.

Herentals bleef gecontroleerd basketten en bleef elke speler in aanval betrekken bij het aanvalsspel.

Na 5 minuten spelen zagen we dan eindelijk ook de aanvallende motor van onze thuisploeg aanslaan en eigenlijk heeft deze motor, met enkele tegenspruttelingen, heel de wedstrijd nog redelijk goed gedraaid. Tegen een ploeg als Brasschaat was dit ook wel nodig. Een ploeg die ver onder hun kunnen in het klassement voorkomt.

Een ploeg met veel ervaren spelers die al jaren aan een stuk aan de kop van het klassement uitkomen. Maar de grootste verdienste van Herentals zaterdag was niet op aanvallend vlak, ook al zijn er weinig wedstrijden waarin we meer dan 80p maken. Het derde kwarter kwam Herentals sterk uit de startblokken.

Met een 23 – 4 werd Brasschaat met de rug tegen de muur geduwd. Er stond een voorsprong op het bord die Brasschaat niet meer weg kreeg. Herentals bleef mooi basket brengen, met natuurlijk de nodige ups-and-downs.

Het leukste aan deze wedstrijd was dat alle spelers perfect hun job hebben gedaan die ik als coach verwacht van hen. De ene had al wat meer pech als de andere in de afwerking, maar langs beide kanten van het veld deden ze wat er van hen gevraagd werd. Deze week is ons dat heel goed uitgekomen.

Volgende week hebben we als ploeg net hetzelfde nodig en zelfs nog meer. Met de verplaatsing naar Gembo staat er een enorm zware wedstrijd op het programma. Een wedstrijd die moet gewonnen worden. Makkelijk zal het zeker niet zijn.

Kwarterstanden:

1e kwarter: 18 - 13; 2e kwarter: 24 - 17;  3e kwarter: 23 - 4; 4e kwarter: 18 - 15

Punten: Ewald: 7p, Jinse: 5p, Glenn: 2p, Wouter: 11p,Tom: 10p, Vincent: 17p, Bram: 2p, Dave: 18p, Yip: 0p, Yannick: 4p, Willem: 5p, Koen: 2p,

Verslag: Jef De Belser / foto's Willy Vestappen / NNieuws.