Sinterklaas was daags voordien al terug naar Spanje vertrokken, dus voor cadeautjes was het te laat, en die kreeg HBBC ook niet.  Een vlot scorend Hasselt speelt onmiddellijk een 10 punten voorsprong bij elkaar. (13 – 23). Gelijk opgaande 2e kwart, er worden echter teveel shots gemist en defensief wordt teveel ruimte weggeven zodat Herentals geen stap dichter komt. Met nog vier minuten te gaan, bij een score van 31 – 41, wordt een score van de thuisploeg onterecht afgekeurd en plaatsen de bezoekers nog een 0 – 7, zodat ze gaan rusten met een voorsprong van 17 ptn.

Ook in deze wedstrijd werd HBBC niet gediend door het scheidsrechtersduo,  met individuele frustraties tot gevolg. Ook hierin moet HBBC zich herpakken.

In de tweede helft is er van een wedstrijd geen sprake meer, Hasselt controleert de wedstrijd en blijft vlot scoren. (13 driepunters over gans de wedstrijd)