Heren: Spartacus A 75 - 43 HBBC A

'Met Spartacus op het programma moesten de Heren de vroege verplaatsing (10u spelen op zondag..) maken naar de leider. HBBC deed goed mee in de 1e periode, in defense hadden we soms moeite om de sterke drives te stoppen maar we bleven in het zog van de leider (23-16).

In het 2e kwart bleef HBBC pech kennen in de afwerking, zowel van buitenaf als van onder de ring kregen we met moeite een bal door de korf, door stom balverlies kregen we dan ook nog een driepunter om de oren op de buzzer, 42-30 ruststand.

Na de rust een gretig verdedigend HBBC dat terugkwam tot op 8 punten, we hielden de tegenstander op 11 punten dit kwart, jammer genoeg hadden we zelf nog steeds de gekende aanvallende problemen (11-10).

In het 4e kwart ging HBBC dan echt kopje onder, de mentaliteit ging totaal achteruit en er werd niet meer naar de juiste opties gezocht. Spartacus vloog over het veld en liet de (iets te zware) eindstand optekenen. Volgende week kans op eerherstel in de eigen zaal tegen Phantoms Boom.

Dames: HBBC Dames A 86 - 21 Nijlen

'De Herentalse dames domineerde de wedstrijd vanaf het begin met goeie defense en bijhorende snelle offense, Nijlen kon pas na 5 minuten voor de eerste keer scoren. Zelfde wedstrijdbeeld in kwart 2 en een oververdiende 48-12 ruststand.

In Kwart 3 een experiment bij Herentals wat er voor zorgde dat het soms net iets minder ging, 16-6 in kwart 3. In kwart 4 ging HBBC op het elan van de eerste helft verder om uiteindelijk met zware 86-21 cijfers te winnen. De Herentalse dames blijven ongeslagen op kop.