[pic=5_1232894103.JPG][pic=5_1232894086.JPG][pic=5_1232894067.JPG][pic=5_1232894049.JPG][pic=5_1232894034.JPG][pic=5_1232894019.JPG]HBBC boekte zaterdagavond een deugddoende overwinning tegen Stabroek. Voor aanvang van de wedstrijd werden de talrijk opgekomen supporters getrakteerd op een glaasje Cava van Wijnhuis Vinhmm... uit de Kerkstraat. In een ware feeststemming stelde de thuisploeg zeker niet teleur. Er werd gekampt voor elke bal en het waren de bezoekers die vaak onnodig in de fout gingen. Mooi basket was er dan ook pas op het einde van het eerste kwart te zien toen o.a. Door Beutels met een driepunter een 16-20 stand kon milderen maar een tweede poging zag mislukken. Eindstand eerste kwart: 21-26.De thuisspelers plaatsten toen een tussenspurt en van 21-26 ging het naar 27-26. Onder impuls van Van Beeck ging HBBC sneller spelen, Stabroek snakte naar adem. HBBC ging erop en erover. Stabroek miste precisie en gaf te vaak foute passes. Ruststand: 49-37. Stabroek probeerde bij aanvang van het derde kwart de achterstand terug te dringen, het lukte er in maar kon het tempo niet volhouden. Toen de nr. 10 van Stabroek zijn vijfde fout kreeg aangesmeerd werden de bezoekers fel verzwakt. De bezoekers bleven trouwens na hun goed begin in het derde kwart de fouten opstapelen. 'Basket is oorlog', het is een vreemde instelling van spelers die af en toe toch bewezen te kunnen basketten. De thuisploeg maakte er handig gebruik van. Missers van de bezoekers werden omgezet via een fast break naar een thuisaanval. Daarbij infiltreerden de Herentalsenaren naar hartelust en de bezoekende verdedigers konden niet anders dan fouten maken. Derde kwart: 63-51. In het vierde kwart moest een tweede speler van de bezoekers na een vijfde fout naar de bank. Een door het gelegenheidsorkest Dixie Jazz Men opgezweept publiek kon toen niet anders dan het feest te beginnen. Eindstand: 86-65. Punten HBBC: Thys P. 8; Van Kerkhoven 20; Beutels 17; Van Houdt 2; Grimon 0; Budts 0; Van Beeck 15; Hens 10; De Ceuster 8; Mussche 1; Thys T. 0; Van den Heuvel 5. Punten Stabroek: Coulibaly 17; D'Haenens 4; Stevens 6; Delacourt 5; Dubois 0; Flebus 12; Verrycken 7; Van Ginhoven 7; Verhoeven 5; De Bock 2. De bezoekende coach gunde de thuisploeg de verdiende overwinning. Wel had hij heel wat bedenkingen bij een aantal scheidsrechtelijke beslissingen die steeds in het nadeel van zijn ploeg werden gefloten. Het tweede herenteam van HBBC deed het nog beter. Zij wonnen hun wedstrijd tegen Telstar Mechelen met 84-52.