HBBC kende een moeilijke wedstrijd maar de winst deed achteraf gezien toch wel deugd.Coach Van Nerum had zijn spelers er vooraf op gewezen. Door het krokusverlof waren er te veel spelers afwezig geweest op training.

Gans het 1e kwart hielden de bezoekers de achterstand overbrugbaar. Er werd vaak gewisseld wat het vlotte spel niet ten goede kwam.

Beide teams bleven vlot scoren: 20-20.

In het tweede kwart leken de bezoekers op hun adem getrapt te hebben en mee door eigen frustraties keken ze bij de rust tegen een 47-35 achterstand aan.

De thuisploeg kwam slecht uit de kleedkamers. Niel knabbelde aan de achterstand en het werd zelf 57-55.Een tussenspurtje van de thuisploeg bezorgde toch nog 63-58 stand.

Niel voelde zich gesterkt dat het allemaal zo gemakkelijk ging en ging door op zijn elan en kwam zelfs 63-65 voor. De thuisaanhang had dat zo niet begrepen, ging achter de ploeg staan en de kentering kwam er.

Uiteindelijk werd het nog via 84-75 nog een vlotte 85-80.