Het had gekund, de leiders uit Limburg verslaan,  met dat gevoel gingen de HBBC–supporters na een mooie en spannende wedstrijd huiswaarts. Met een 5 – 0 opent HBBC  tegen de leiders. De bezoekers nemen een time-out, herstellen het evenwicht en nemen de leiding over. (14 – 17)

In het tweede kwart wordt de achterstand weggewerkt en via Van Heeswijck – Sterckx en Dirckx gaat de thuisploeg rusten met een voorsprong van zes punten. (37 – 31).

W.Hannes, vorige week goed voor 32ptn., nu met rug en nek problemen, bleef deze week droog staan.    In het derde kwart scoren we slechts 8 punten, zodat er met nog 10 minuten te spelen een 45 – 50 score op het bord staat.  Koonings en Delalieux van BBC Houthalen hielden onder hun beide deze voorsprong tot op het einde.

Er had meer ingezeten voor HBBC indien ze op sommige momenten intelligenter en beter hadden samengespeeld. Volgende week gaan ze met z’n allen naar Scherpenheuvel, ook een taaie tegenstander. Misschien best op tijd vertrekken om eerst een paar kaarsjes aan te steken. Wie weet.

Om een dag later, met z’n allen op zondag van het eerste HBBC ontbijt te genieten.

1e  14 -17;  2ee   23 – 14;  Rust:    37 – 31.

3e  8 – 19;  4e 20 – 20 ; eindstand 65 – 70.