Het HBBC bestuur- en de massa supporters mochten vanavond opnieuw juichen.  En verdiend.  HBBC Seniors Heren B pakte in De Vesten de Musketiers Vremde B in met een verpletterende 115-23. De kampioenviering kon beginnen, aansluitend met de HBBC Seniors Heren A.

In 3e Prov A kraakten de champs HBBC Seniors Heren A vlot de code van Olicsa B Antwerpen met 90-76.

HBBC weet al jaren wat feesten is. Onze N-fotograaf Peter Verstraeten was er,  met een neus voor sprankelende spitsfoto's, als de bliksem bij om de overborrelende HBBC-emoties te registreren voor het sportieve nageslacht.

HBBC wist wat er op het spel stond, maar was afhankelijk van de wedstrijd Willebroek-Lyra Nila Nijlen om zekerheid te hebben.

'De wedstrijd startte zenuwachtig maar na enkele minuten begon de motor toch te draaien', zegt Raf Michiels. 'Een defensief sterk eerste kwart werd dan ook met een 10-puntenkloof afgesloten.

In de volgende tien minuten werd er meer aanvallen gedacht, waardoor de Antwerpenaren ook beter tot scoren kwamen.

Na de pauze was het even zoeken en slopen de bezoekers dichterbij.

In het laatste kwart speelde Herentals terug zeer geconcentreerd en sijpelde de uitslag van Willebroek-Lyra Nila Nijlen binnen. HBBC mocht beginnen feesten, na deze mooie collectieve overwinning.'

Kwart 1: 16-6; Kwart 2: 28-24 (rust: 44-30); Kwart 3: 21-28 (65-58)

Kwart 4: 25-18 (einde: 90-76)

HBBC speelde met: Floris Coninckx: 6; Tom Thys; Brent Laeremans: 21; Lowie Van Akoleyen; Ewald Vanderveken: 8; Vincent Verbeeck: 31; Detlef Mostaert: 10; Steven Simons: 4; Sam Stickens: 10.