U bent hier

HBBC kiest met succes voor andere aanpak: 'Onze jeugd is dé stevige toekomst'

Herentals
11.03.2020 - 16.51u
Door: Mark Jaspers

HBBC (Koninklijke Herentalse Basketbalclub) blaast dit jaar 65 kaarsjes uit, maar spaart de festiviteiten voor een later jubileum op.

Een drastische koerswending 2 seizoenen geleden is waardevol geweest. In de sporthal van Campus De Vesten spelen zich tijdens het weekend sportieve prestaties van hoog nivo.

Tijdens het zogenaamde Peanuts Toernooi nemen de jeugdteams van de jongste basketballertjes het tegen elkaar op. Er zijn ook ploegen uit verre uithoeken van de Kempen naar de vaste thuisbasis van de Herentalse Basketbalclub (HBBC) afgezakt om aan de wedstrijden deel te nemen.

Het enthousiasme waarmee de kids naar de korf mikken of elkaar proberen af te blokken, is zonder meer opvallend energievol.

Want hoewel HBBC recent nog een seniorenploeg in 1e provinciale spelen had, vormt de jeugd dé toekomst van de bedrijvige club.

Extrasportief

' HBBC is gesticht op 1 januari 1955. Een groots feestprogramma voor de 65e verjaardag van de club staat niet op het jaaragenda', zegt HBBC-pr Dirk Vervoort.

'Ons gouden jubileum hebben groots gevierd met een enorme happening en 5 jaar geleden voor onze 60e verjaardag ook al een speciaal project opgezet. Omdat sport en cultuur in Herentals zich meestal ver van elkaar verhouden, besloten we die twee speciaal bij elkaar te brengen.

We hebben toen verschillende kunstenaars gevraagd om kunstwerken rond het Herentalse basketbal te maken en daarmee een tentoonstelling in kasteel Le Paige gehouden. Maar zo'n groot feest vergt enorm veel energie van ons tof vrijwilligersteam, terwijl zij tijdens het jaar al zo vaak de schouders mee onder activiteiten moeten zetten.

Met meer dan 300 leden zet de sportvereniging dan ook geregeld activiteiten buiten het speelveld op. Vaste festiviteiten zijn het clubontbijt en een eetdag, naast evenementen die geld inzamelen voor het goede doel. In het verleden waren er wel meer activiteiten, zoals een cava-lounge tijdens Herentals Fietst-Feest of onze oudejaarsfuif in zaal 't Hof.

Maar die zaken vergden ofwel te veel inspanningen van onze vrijwilligers, ofwel werden we doodgeknepen door professionele evenementen. Maar de vaste extra-sportieve activiteiten willen we wel behouden, omdat die de gemeenschap van de Herentalse Basketbalclub hechter maken', besluit een enthousiaste Dirk Vervoort.

https://www.hbbc.be/introductie

Foto's : beeldarchief Nnieuws

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuw boek: 'De magische werkelijkheid van het Kastelse landschap'

Kasterlee | Kempen regio | Neteland 26.10.2020 - 20.42u

Creëer jouw lichtpuntje tegen kanker

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.10.2020 - 20.36u

23 coronaboetes sinds maandag 19 oktober

Geel | Laakdal regio 26.10.2020 - 11.32u

Opnieuw opnames mogelijk in H. Hartziekenhuis Mol

Opnieuw opnames mogelijk in H. Hartziekenhuis Mol
Kempen regio | Mol 26.10.2020 - 10.38u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto