Eindelijk een derde overwinning voor HBBC, de vorige dateerde van 11 oktober 2014.  De aanwezigheid van Wim (de trommelman) en Mich (den deejee) zal er wel iets mee te maken hebben. HBBC knokte zich nog eens naar een verdiende overwinning. Al waren de laatste minuten niet goed voor hartlijders.

Kontich (met ex Giants speler Yves Dupont) nam de beste start en via 2 – 6, 6 – 13 werd het 12 -16 na het eerste kwart. Een hard werkend Herentals kon via scores van Verbeeck en Vervoort de kloof dichten en een vijfpunten voorsprong bij elkaar spelen. Minpunt het slecht omzetten van de vrijworpen 4/13, anders had het verschil nog groter geweest.

In het derde kwart kon de thuisploeg steeds 6 à 8 punten voorop blijven. (50 – 42) Halfweg het vierde kwart was het 55 – 50 en met nog drie minuten te spelen 62 – 56. Kontich naderde nog tot op 1 punt 62 – 61. Via 2 op 2 vrijworpen van Ewald werd het 64 -61. Peirsman maakte er voor de bezoekers 64 – 63 van. Dave werd foutief gestopt en lukte 1 op 2. 65 – 63. Kontich kwam nog tweemaal in balbezit maar kon niet scoren, de laatste keer met nog 6 seconden te spelen. Maar dit keer geen buzzerbeater, zodat de thuisploeg en de aanwezige supporters van de overwinning konden genieten.