Het werd een wedstrijd die HBBC moest winnen om terug aansluiting te krijgen met de middenmoters van deze competitie.  HBBC begon ook sterk aan de wedstrijd.

Via Van Boven neemt Herentals de beste start 22 – 14. In het tweede kwart komt er zelfs een tien punten kloof op het bord. (27 – 17). Leuven herschikt zijn verdediging en plaatst een 2 – 13, de thuisploeg valt stil en ze gaan rusten met een 29 – 30 score.

Nog steeds geloofden de alweer talrijke supporters op een broodnodige overwinning.

In het derde kwart blijven de ploegen tot aan de 8eminuut aan elkaar gewaagd. (35–35, 39-40, 41-43). Maar dan vergroten de bezoekers hun voorsprong 41- 46 en 43-52. HBBC probeert deze kloof ongedaan te maken, maar ze komen moeilijk tot scoren.