'Na twee mindere wedstrijden, als ploeg, had ons HBBC iets goed te maken. De kopjes moesten terug in dezelfde richting worden gedraaid. Tegen Dertig plus Lier wisten we dat dit een lastige opdracht ging worden. Een ervaren ploeg, kijk maar eens goed naar de naam waarmee ze voor de dag komen, die weten op welke manier ze het basketspelletje moeten spelen.

In de eerste helft bleef het spel zo goed als gelijk. Herentals was goed, miste zijn start niet maar was iets te slordig naar enkele details toe. Details die wel eens een wedstrijd kunnen bepalen.

Natuurlijk was dit ook de verdienste van Lier, die met enkele aanpassingen in verdediging en aanval de thuisploeg bezig wisten te houden. Een ruststand van 35 – 33 in de ze topper was dan ook een perfecte weergave van het spelverloop.

Nu zou ik over de tweede helft heel veel kunnen zeggen en tot in details treden over wat er wel en niet goed was. Maar, als een ploeg reageert als een ploeg en een helft (met als gevolg de wedstrijd) volledig naar zich kan toetrekken door ongelooflijk hard te beginnen verdedigen (Lier scoort 15 punten de tweede helft), dan spreek ik van domineren.

Lier werd de tweede helft door de strakke defence van HBBC volledig gedomineerd. Ons HBBC heeft zaterdag de tweede helft een mooi staaltje van verdediging laten zien, eentje waar ik mijn hoedje voor afdoe.

Dit is misschien minder aantrekkelijk basket voor velen, maar dit is het spel dat onze eerste ploeg zo goed kan, als ze er zin in hebben tenminste. Dit is het spel dat ik, als coach, van hen verwacht. In mijn ogen speelde Herentals een tweede helft zoals we dit nog niet veel gezien hebben dit seizoen. Misschien zelfs wel de best verdedigende helft van het seizoen. Met een score van 32 – 15 werd in de tweede helft afstand genomen van Lier.

Volgende week zondag kunnen we jullie steun enorm hard gebruiken. De zware verplaatsing naar Spartacus staat op de planning. Een subtopper die ons thuis reeds het vuur aan de schenen legde. Afspraak dus volgende week in Antwerpen om jullie HBBC naar de overwinning te supporteren.