HBBC speelde een knappe en sterke wedstrijd tegen een verdienstelijk Nila. Het mag terecht titelambities blijven koesteren. Coach Van Nerum kan met een gerust hart de winterstop in. Het opnieuw talrijk opgekomen publiek genoot met volle teugen.

Nila nam de eerste minuten voor zich, toonde zich trefzekerder vanop de vrijschoplijn en liep uit tot 1-6.

De thuisploeg opgezweept door het enthousiast publiek schakelde 2 versnellingen hoger en de spelers van Nila en hun coach hapten net als het scheidsrechterlijke duo naar adem. De voor hem onbegrijpelijke beslissingen van de scheids deden de bezoekende coach uit zijn dak gaan. Die kreeg een aantal technische fouten aangesmeerd en plots stond het 23-8 i.p.v. 1-6.

Nila kwam deze fase niet meer te boven. Op het einde van het eerste kwart verloren de Nijlenaars bovendien nog hun sterk spelende Nicky Celis met een zware voetblessure.

Ruststand: 47-29

Na de pauze ging de thuisploeg op haar elan verder en met een steeds sterker wordende Thomas Craene en Ruben Van Heeswijk bleef HBBC haar voorsprong verder uitbouwen.

Nila had zich fel verweerd. De bezoekende coach Dirk Cools was de eerste om toe te geven dat hij op een sterke thuisploeg was gebotst.

Eindstand: 93-60