'Afgelopen zaterdag was er op basketgebied, voor onze seniors A, eentje dat niet meer stuk kon gaan zelfs voor de wedstrijd begon. Waarom? Ongeveer 2 uurtjes voor we aan onze wedstrijd waren begonnen kwamen we te weten dat onze rechtstreekse concurrent Antwerp Dynamics verloren was op het veld van Kontich Wolves.

Toen ik dit wist, was ik natuurlijk blij. Maar in de ideale situatie had ik dit toch liever geweten na onze wedstrijd. Nogmaals, waarom? Normaal ben je na een overwinning, waar je hard voor gewerkt hebt, euforisch. Nu waren de spelers dit al voordat onze eigen wedstrijd zelf begon.

Niet goed dus, zeker niet met de tegenstander die ons stond op te wachten. Pitzemburg, vijfde in het klassement en een ploeg die weet hoe het spelletje moet gespeeld worden. (harde defence, maken van easy baskets en de bal in aanval laten rondgaan). Daar bovenop moest de klus geklaard worden zonder kapitein Wouter Hannes en vocalist van dienst op het plein Tom Van Beeck. Niet dat dit een excuus mag zijn, maar toch worden die mannen gemist. Het ontkennen zou onrespectvol zijn naar deze 2 spelers.

De wedstrijd kan kort samengevat worden: Pitzemburg maakte het Herentals ongelooflijk moeilijk en pas toen Herentals in verdediging in zone trok kon er een klein kloofje worden geslagen. De uiteindelijke eindstand van 68-52 zijn dan ook overdreven cijfers als we naar het wedstrijdbeeld kijken. Maar, en dit is weer iets dat ik wil gezegd hebben. Ervoor vechten, ervoor gaan, de wil tonen om te winnen, als speler de ploeg voorop zetten. Dit constant doen is niet makkelijk en dat laat zich soms zien.

Hier worden ploegen alleen maar sterker door. Ik geloof dan ook dat wij, door alle moeilijkheden die we dit weekend hebben gehad, sterker zijn geworden als ploeg. Een ploeg met spelers die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben en hieraan willen werken. Een ploeg met een prachtige kwantiteit en kwaliteit aan supporters die wij oooh zo hard gaan nodig hebben de volgende weken.

Proficiat aan alle spelers van afgelopen zaterdag. Het was een moeilijke klus maar de drie punten zijn binnen en dat is hetgeen dat telt.

Na 18 speeldagen staan we eerste in het klassement voor de eerste keer dit seizoen. Dit is leuk. Dit vraagt om meer en hopelijk kunnen we door hard te werken en er samen aan te werken dit minstens nog even volhouden, liefst tot het bitter einde, tot wanneer 'the fat lady sings'.

Volgende week staat de bekerwedstrijd op Turnhout op het programma. De week nadien, zaterdag 13 februari, staat de moeilijke verplaatsing en derby op het programma naar Hulshout.'

Onze HBBC-verslaggever Jef De Belser gaat nog even dieper in op zoneverdediging. 'Zoneverdediging is een vorm van verdedigen die wordt gebruikt bij sporten zoals voetbal, basketbal en hockey. Bij zoneverdediging krijgt elke verdedigende sporter een vast gebied op de eigen speelhelft toegewezen. Zodra de spelers van de tegenpartij in deze zone verschijnen, probeert de verdediger in te grijpen om de aanvallende actie te verstoren of af te blokken."

Kwarterstanden:
1e kwarter: 19 - 12;  2e kwarter: 13 - 20;  3e kwarter: 17 - 14;  4e kwarter: 17 - 6
Punten:
Ewald: 10p
Jinse: 10p
Willem: 2p
Glenn: 2p
Lowie: 0p
Yip: 8p
Vincent: 18p
Bram: 10p
Koen: 2p
Dave: 6p
Thomas: 0p
Yannick: 0p.

Verslag: Jef De Belser/ foto's Willy Verstappen / NNieuws.