U bent hier

HBBC seizoen 2018-19 : HBBC refurbished naar 3e provinciale

Herentals
15.04.2018 - 19.18u
Door: Mark Jaspers

Niel Hens, HBBC-voorzitter : 'Nadat we kampioen speelden in 2e provinciale in het seizoen '15-'16, het behoud verzekerden in het seizoen '16-'17 startten we aan het seizoen '17-'18 met de ambities om mooi basket op 1e provinciale niveau aan de man
te brengen.

Terwijl we aanvankelijk meedraaiden in de top 3, ging het na Nieuwjaar minder goed zowel wat betreft resultaten maar ook wat betreft het mooie basket dat voor nieuwjaar nog gebracht werd.

Met 3 spelers die een stap terug wilden zetten en 2 spelers die de schoenen aan de haak hingen, was het duidelijk dat de transferperiode een moeilijke periode zou zijn.

De sportieve cel heeft zich met alle mogelijke middelen geweerd: met aanvankelijk enkele mooie aanwinsten maar tegelijkertijd ook het vertrek van spelers die eerder aangegeven hadden te blijven, moeten we vaststellen dat het niet mogelijk is om zonder bijkomende grote investeringen een gezond-ambitieuze 1e provinciale ploeg bijeen te brengen.

Alhoewel we als club zeer gezond zijn, kiezen we er voor om, net zoals de voorbije jaren, verder te investeren in de eigen jeugd en hebben we daarom besloten een stap terug te zetten en aan te treden met een eerste ploeg van eigen spelers.

Een mix van ervaring en jeugd, in 3e provinciale, alsook een jonge ploeg in 4e provinciale met de ambitie om op een gezonde manier, en op korte termijn, opnieuw door te groeien naar een hoger niveau.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto