Dat het tegen de leiders in eerste prov. moeilijk ging worden om de punten in Herentals te houden wisten ze in Campus De Vesten.  Het door blessures geteisterde Sobabee opent met 2 – 9 na 3 minuten. Bij de thuisploeg zijn het vooral  Hannes en Verbeeck die voor de scores moeten zorgen, zo wordt het 11 – 20 na het eerste kwart. In het tweede kwart blijven de bezoekers door toedoen van  Luboya en Van Havermaet J steeds een twaalftal punten voorop. Koen Dirickx met een 4 op 4 en Vervoort brengen HBBC  terug tot op 6 punten 31-37. Maar dan scoren de bezoekers nog een 0-6, zodat er gerust wordt met 31 -43.

Sobabee start het best en loopt nog enkele punten verder uit, via een gewijzigde defense tracht Herentals zich terug in de wedstrijd te knokken, maar de bezoekers blijven tegen scoren 3de kwart 18- 20. Verbeeck blijft voor de nodige dreiging zorgen, maar Sobabee neemt de punten mee naar Zwijndrecht en staat zo steviger aan de kop van de rangschikking.  Willy Verstappen/N.