U bent hier

HBBC – Spartacus Antwerpen 80 – 64 : HBBC 8 op 8 en dik verdiend

Herentals | Neteland
25.10.2015 - 20.39u
Door: Herman Gezelle

'De Belgen, de dapperste der Galliërs. De klokkenververs, de dappersten der Belgen. (Of was dit dan toch die gesnorde meneer in Tongeren waarvan de naam begint met Am en eindigt op biorix?) Om dit verslag maar op één of andere manier te laten beginnen. Spijtig genoeg waren we gisteren niet echt dapper aan de wedstrijd begonnen. Na een 7 op 7 hadden we wat last van overmoed. Na die 7 gewonnen wedstrijden dachten misschien enkelen dat die 8 op 8 evident was.

Het was nu eenmaal thuis, in ons KTA, tegen een ploeg die nog niet zoveel wedstrijden gewonnen had. (in mijn ogen wel te weinig eigenlijk) Spartacus werd onderschat en dit ten onrechte. Het gevaar is dat wanneer ploegen dit meemaken, dat ze zelf hun eigen grootste tegenstander worden. Niet dat ik iets wil afdoen van de prestatie van Spartacus. Helemaal niet.

Een ploeg met 2 sterk spelende centers, die op hun manier onze inside defence een hele wedstrijd wisten bezig te houden. Een ploeg die tempo kon maken waardoor onze spelers net die stap sneller moesten gaan lopen. Een stap die zaterdag in het begin van de wedstrijd niet werd gezet. Spartacus kwam te makkelijk tot scoren. Onze dappere klokkenververs werden terug op hun plaats gezet. Het duurde een tijdje voor de spelers van Herentals wakker werden.

Maar uiteindelijk gebeurde het dan toch. De vijf starters hadden al veel energie verloren tegen de sterk spelende bezoekers. Gelukkig heeft Herentals een spelersbank vol met enthousiaste spelers die niets liever willen dan laten zien wat ze waard zijn. Voor de afwezigen (hopelijk volgende keer terug van de partij), zij die er helaas niet konden bijzijn voorbije zaterdag.

Die spelers van de bank hebben enorm mooie dingen laten zien. Zij zorgden voor de kloof. Zij zorgden voor het vuur dat er in die voorbije 7 wedstrijden meer was. Zij waren het, onder aanmoediging van onze trouwe supporters en de basisspelers op de bank, die de wedstrijd in een definitieve plooi hebben gelegd.

Een overwinning behaal je met alle 12 spelers. Niet alleen de basisspelers, niet alleen de bankspelers. Ik wil van niemand zijn prestatie iets afdoen. Maar ik wil alleen besluiten: In Herentals staat er een ploeg op het plein!!! Voeten op de grond houden. Beseffen dat we de eerste 8 wedstrijden van de competitie hebben kunnen winnen door hard te werken. Dat we week in week uit als ploeg voor elkaar gevochten hebben. Ervan bewust zijn dat geen enkele wedstrijd makkelijk zal zijn en dat we vanaf seconde 1 geconcentreerd moeten zijn en het mes tussen de tanden moeten hebben.

Hopelijk kunnen we op zaterdag 14 november om 16u00, onder goedkeurend oog van onze schitterende supporters, naar Kontich gaan en aan deze zegereeks een vervolg maken

Verslag Jef De Belser/ foto's Willy Verstappen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Opnieuw overstromingen : auto's meegesleurd in Dinant, aardverschuivingen in Namen

Nationaal 24.07.2021 - 22.11u reading time2min

Hattrickheld Hendrickx dirigeert sterke Red Lions voorbij Nederland : 3-1

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 24.07.2021 - 10.57u

Kijk straks vanaf 04 uur naar de wegrit in Tokio

Internationaal | Kempen regio | Neteland 23.07.2021 - 22.15u

Ook annulatie Antilliaanse Feesten - wél in 2022

Ook annulatie Antilliaanse Feesten - wél in 2022
Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 23.07.2021 - 19.59u

Regering voert strijd op tegen mensenhandel en misbruik van prostitutie

Regering voert strijd op tegen mensenhandel en misbruik van prostitutie
Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 23.07.2021 - 15.35u

10e Keiheuvel Fly-In dit weekend

10e Keiheuvel Fly-In dit weekend
Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 23.07.2021 - 15.24u

Openingsceremonie Olympische Spelen Tokyo - live

Internationaal | Nationaal 23.07.2021 - 13.48u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto