Hoe zouden onze jongens reageren na de zware thuisnederlaag tegen Nieuwerkerken?

De thuisploeg start het best en loopt via Screurs onmiddellijk enkele punten uit. Op het einde van het eerste kwart herstellen de bezoekers het evenwicht en wordt het 20-18. In het tweede kwart kan geen van beide ploegen afstand nemen. 26-23, 31-30 en 43-42.

Na de rust neemt Herentals de wedstrijd in handen en na 5 min bedraagt de score 50 – 55. Maar dan wijzigt Hasselt zijn opstelling en scoort HBBC slechts 4 punten meer (19 – 4) en aan de overzijde doen drie opeenvolgende driepunters de wedstrijd kantelen. 67 – 59.

Herentals blijft naar oplossingen zoeken, maar Cortenraede blijft scoren en met nog 5 minuten te spelen bedraagt de score 82-69. En iedereen dacht è winnaar gekend. Maar dan gingen de shots binnen en met nog 1 min op de klok was het 88-84 geworden. Craane gooide nog een driepunter binnen en het werd 88-87. De daarop volgende aanval kon Hasselt niet scoren. Balbezit voor HBBC met nog enkele seconden op de klok, spijtig genoeg ging de laatste doelpoging ernaast, op een puntje van een stuntzege. Spijtig.

1ste         20 – 18

2de          23 – 24

Rust       43 – 42

3de          24 – 17

4de          21 – 28 è 88 – 87