Verslagje HBBC A - Ticino A: 66 - 71 Ticino sloeg meteen de thuisploeg knock-out met een zeer sterke defense en dito fast breaks. Herentals kon daar niets tegenover zetten en leek zelfs lusteloos de wet van de sterkste te ondergaan. Ook de supporters die alweer massaal aanwezig waren zagen vol ongeloof hoe op enkele minuten tijd de wedstrijd al héél vroeg beslist leek. Eerste kwart 12 - 32. In het tweede kwart kon de thuisploeg toch eventjes een vuist maken en zo terugkomen tot 21 - 32, maar de bezoekers bleven overeind en konden zelfs terug verder weglopen tot 20 punten. Vlak voor rust milderde HBBC toch nog tot 26 - 41. Hoopvol keerden de Kempenaren terug uit de kleedkamer en tegen het einde van het derde kwart hadden zij zowaar de achterstand bijna weggewerkt door een agressievere verdediging en veel vlotter teamspel. 44 - 51. HBBC kwam terug tot 5 punten, maar de bezoekers hadden genoeg aan 2 sterke minuten om een toch wel heel kwetsbaar en slap Herentals terug op 13 punten te zetten met nog 4 minuten te gaan. Toch kwam voor Ticino de zege nog in gevaar toen de thuisploeg met de moed der wanhoop en gedragen door nooit aflatende fans, tot op 3 punten terugkwam. In de slotseconden faalde echter de Herentalse afwerking en won het jonge Ticino oververdiend in de kempense hel. 66 - 71. Punten HBBC: Thys P. 2; Van Kerkhoven 9; Beutels 9; Van Houdt 3; Grimon 0; Budts 8; Van Beeck 17; Hens 10; De Ceuster 6; Mussche 13; Thys T. 0.