Beide teams startten erg zenuwachtig en het eerste punt in het 1e kwart werd pas na 2'30 gescoord door de bezoekers. 5-4 na 5' en 13-8 als eindstand eerste kwart.  HBBC plaatste in het tweede kwart een tussenspurt, geraakte 8 punten voor en bereikte de rust met 30-24. HBBC bleef met Gijbels, Van Heeswijck en Craane domineren maar moest de bezoekers toch terug in de wedstrijd laten komen: 48-45.

In het vierde kwart bleven beide teams op hoog niveau acteren. Sobabee bleef aanklampen maar Craane maakte het verschil: 67-61.  Voor HBBC scoorden: Tomlow S. 5, W.Hannes 6, Craane 20, Gijbels 12, Van Heeswijck 13, Dirickx 10. Voor Sobabee scoorden Verstraelen 5, Vereecke 8, Cools 4, Van Havermaet 6, Minsart 10, Deverney 10, Hullebroek 2 en Van Dingelen 16.

Zaterdag speelt HBBC de finale van de play-offs tegen Duffel.