Een mindere start van de wedstrijd. Een goed midden. Een minder einde. Zou het zo’n kort verslag eens voor één keertje mogen zijn? Ach, we zullen er maar iets meer over zeggen zeker. Wie heeft er nu op deze 28ste februari ook iets beters te doen dan een verslag te schrijven. Het is niet dat er nog een feest volgt waar er taart moet gegeten worden voor één of andere reden ofzo.

Dus, bij gebrek aan andere zaken zal ik eens in mijn pen (lap top) vliegen en hier iets schrijven waardoor supporters die er niet waren toch een beter beeld krijgen van het wedstrijdverloop.

Eerst en vooral, supporters die er wel waren, dikke merci. Het is altijd leuk te zien dat jullie de weg vinden naar onze wedstrijden op verplaatsing en ons vocaal komen steunen. Over de wedstrijd dan maar. Als je moet verdedigen tegen een ploeg met een sterk inside spel, een matig shot (dat wel veelvuldig geprobeerd wordt) en een goed aanvallend spel vertrekkende vanuit de weakside.

Dan moet je verdedigend sterk uit de hoek komen. Natuurlijk pas je tijdens de wedstrijd uw defence als ploeg of speler wel wat aan naargelang deze ploeg iets van bovenvermelde zaken niet meer doet of minder goed begint te doen. Vandaag, zondag, hebben we dat meegemaakt. Het inside spel van Spartacus werd goed afgestopt door onze centers. De driepunters daarentegen, wel die bleven ze gooien in Spartacus. Zolang ze niet vallen maakt dat mij natuurlijk ook helemaal niet uit.

Dan zou ik zelfs durven zeggen dat onze spelers met hun handen in hun zakken mochten verdedigen. Maar het gevaar met zo’n zaken is, dat een ploeg die vaak shots neemt, dit ook wel kan (zo niet, verander dan dringend van speelstijl).

Het laatste kwarter speelde Saprtacus alles of niets, helaas voor ons was het dus even alles en vlogen de shots langs alle kanten binnen waardoor onze toch wel relatief grote voorsprong verdween. Het werd ons nog serieus moeilijk gemaakt op deze zondagmiddag op het Kiel. Met Kielse ratten ben je dan ook natuurlijk nooit klaar of een faillissement moest daar anders over denken.

Maar volgens mij vergis ik mij hier even van sport en gebruiken er in de basketwereld enkele mensen misschien net iets beter hun verstand (of vergis ik mij hier nu weer en denk ik even niet aan Castor Braine, Bree of Estaimpuis) Een “oeps” is hier even op zijn plaats dan. In elk geval maakte Spartacus ons het moeilijk.

Gelukkig werden de vrijworpen ‘goed’ afgewerkt en konden we de match tot in zeker mate ‘controleren’. Wat onthoud ik van vandaag, beste lezer. De drie punten zijn binnen en dit op verplaatsing bij een moeilijke tegenstander. Elke wedstrijd moet gespeeld worden, dat hebben we weer eens gemerkt vandaag.

Volgende week staat de topper tegen Dynamics op het programma. Dus, heb je nu helemaal niets te doen, dan kom je zaterdag maar naar de basket in het KTA om 20u45. Dus beste papa’ s en mama’s, laat de oma’s en de opa’s maar even babysitten of beter nog, neem ze ook mee.

De Lowie zorgt wel voor de kinderopvang. Deze jongeman kan zich perfect inleven in de leefwereld van alle kinderen. (Wat de oorzaak hiervan is, dat laat ik liever in het midden, maar verantwoordelijkheidszin kan hij wel tonen als het moet). Beste lezer, supporter, sympathisant, tot volgende week. We gaan alle steun kunnen gebruiken.

Verslaggever Jef/HBBC/Nnieuws.be

Kwarterstanden: Kwarter 1: 14 – 17 Kwarter 2: 12 – 19 Kwarter 3: 10 – 16 Kwarter 4: 26 - 16 Ewald: 2p Jinse: 4p Willem: 0p Yannick: 9p Glenn: 6p Wouter: 10p Floris: 0p Vincent: 12p Bram: 2p Dave: 13p Koen: 10p Sam: 0p

foto's: Willy Verstappen/HBBC/Nnieuws.be