In een ongelooflijke helse basketsfeer in sporthal De Vesten nam HBBC zaterdagavond de maat van Zuiderkempen: 74-59. Circa 500 basketbalfans genoten van een hoogstaande wedstrijd met een verdiende winnaar.

HBBC speelde verdedigend sterk en kon beroep doen op een voortreffelijke Ruben Van Heeswijck en een ongrijpbare Thomas Craene.

Zij neutraliseerden bij de bezoekers Jef en Hans De Belder scoorden zelf en lieten scoren.

Van Heeswijck opende met 2 driepunters en scoorde er in het 1e quater zelfs 5. Toch bogen de bezoekers een 6-1 om in een 6-7 voorsprong. Van Heeswijck heerste en het felle tempo van de thuisploeg deed de bezoekers naar adem happen. Via een 19-14 ging het naar 22-15 eindstand in het 1ste quater. De 'kleine' Danckers was bij 2 vrijschoppen eerst onder de indruk van het publiek maar scoorde toch met zijn 2e de 22-15.

Hulshout bleef door sterk verdedigend werk van de thuisploeg falen in de afwerking. Beutels mocht een prachtige collectieve aanval afronden met 31-19. Het tactisch plan van de thuiscoach werkte perfect. De broers De Belser werden lamgelegd en de rust werd bereikt met 35-22. Van Heeswijck scoorde de laatste 2 korven vanop de vrijschoplijn.

De bezoekers kwamen sterk uit de kleedkamers en brachten onder impuls en met schitterende acties van de gebroeders De Belser de stand terug tot 49-41. Iedereen verwachtte een kantelmoment maar dat kwam er niet. HBBC drukte opnieuw het gaspedaal in, scoorde wel en sloot het 3e quater af met 58-45.

HBBC controleerde liet de bezoekers nogal gemakkelijk tegenscoren maar scoorde zelf voldoende. 2.5 minuut van het einde kon de thuisdj het Zorba-clublied in gang zetten.Uiteindelijk werd het 74-59.

Wat volgde was een after-party die tot even na 3 u zondagochtend duurde.

Wat volgde was een enorme ontlading van het thuispubliek. HBBC won verdiend en nadert tot op 2 punten van Zuiderkempen HN. Zuiderkempen blijft echter favoriet voor de titel maar mag geen steek meer laten vallen.