U bent hier

HBBC wint van Soba B met 81-73 en wordt alleen leider

Herentals
13.01.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

HBBC won de topper tegen Soba B met 81-73 en blijft leider. Beide teams namen een vliegende start en trakteerden de toeschouwers op een vinnige pot basket. Het was wachten op welke ploeg het eerst op zijn adem zou trappen. Maar dat bleek mee te vallen.

HBBC spurtte in het eerste kwart van 10-7 naar een 19-9 maar Soba B bleef aanklampen: 20-12.

In het tweede kwart dirigeerde Craene de thuisploeg naar 25-15 maar de thuisspelers bleken minder goed bij schot en Soba B kwam terug tot 30-25. Enkele prima rebounds en fast breaks bezorgden de thuisploeg toch een veilige ruststand: 37-29.

De bezoekers gingen strikter in defence op Craene en dat leek de thuisploeg in het derde kwart ietwat te verlammen. Een prima Wout Hannes en een sterke Van Heeswijck in de rebounds zorgden ervoor dat het verschil op het einde van het 3e kwart 7 punten bleef: 61-54.

Soba B bleef in het vierde kwart aanklampen en even werd het bij 72-69 nog spannend voor de thuisploeg. Vooral ook omdat voor Van Heeswijck de bal wel behekst leek want telkens wanneer de supporters dachten dat zijn bal vlot in de korf zou gaan, kwam die er precies uit. Tot het natuurlijk wel lukte en er meteen een veilige 75-69 op het bord stond. De bezoekers naderden nog tot 75-72 maar toen hun spelverdeler met 5 fouten naar de bank moest was hun bobijntje af.

HBBC speelt ook de volgende 2 wedstrijden thuis.

Door de nederlaag van Duffel in de zaal van Mercurius is HBBC alleen leider.

Scoorden voor HBBC: Gijbels 23, Vanheeswijck 23, Craene 9, Rik Hannes 8, Tomlow 6, Geluyckens 6, Dirckx.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto