HBBC heeft de terugwedstrijd in de play-offs van het basket gewonnen met 60-57 van Sobabee.

Omdat de heenwedstrijd door Sobabee werd gewonnen komt er dinsdagavond om 20.30u in sporthal De Vesten een derde en beslissende wedstrijd. Het verschil in korven in beide wedstrijden speelde geen rol.

Verslag

 HBBC - Sobabee 60 - 57

Hard bevochten overwinning van Hertals tegen een stug , soms potig verdedigend Sobabee !
Dat we het niet gemakkelijk gingen krijgen dat was wel duidelijk na de pandoering van verleden donderdag tegen datzelfde Sobabee !
We begonnen erg snedig aan deze zenuwachtige partij , met veel tempo , alleen de afwerking liet het nog wat afweten, maar in verdediging zat het wel goed, stukken beter dan in de vorige match !
Q 1 14 - 9
In Q2 begon het ook een stuk beter te draaien in de aanval en het zag er bij de rust naar uit dat HBBC de bezoekers toch nog vrij simpel opzij ging zetten , Sobabee kwam toch een stapje te kort en met een 37 - 27 ruststand zag het er niet slecht uit met nog een 20 min te gaan !
Maar na de rust startten de bezoekers een blits offensief , gesteund door een volle lading supporters , plaatsten ze een 12 - 0 en Herentals ,met zijn trouwe thuisaanhang , werd bij momenten van het veld gelopen !
Ongeloof  stond er op alle Hertalse supporters gezichten te lezen !
Het duurde bijna volle 6min. toen we onze eerste score lieten optekenen in Q3 , de bezoekers liepen zelfs 7ptn. uit en we leken een vogel voor de kat , een finale plaats was op dat moment wel heel ver weg !
Maar een nooit aflatende thuisploeg ,met een uitstekende Koen die ons in de match hield , zetten het zaakje in het zicht van Q4 nog bijna terug recht 45 - 47 !
Een zenuwslopend einde was in de maak , het ging van een detail afhangen over wie hier de match ging winnen , dat was wel duidelijk !
De thuisploeg kreeg nog voldoende kansen om het af te maken , maar was te onrustig in de afwerking en ook van op de vw-lijn lukte het niet al te best , zodat het nog alle kanten op kon !
Het ging haasje over, dan weer HBBC een puntje voor , vervolgens was het weer aan de bezoekers.
Maar in de slotseconden had Yannick het laatste woord , hij plukte de rebound vd. overwinning en Thomas maakte de tijd vol , zodat er dus nog een "belle" aankomt , nu dinsdag om 20.30 in ons eigen KTA om de finalist aan te duiden !!
Het belooft weer een zware match te worden !!


Eindstand ; HBBC  60 - Sobabee 57


De kwartstanden :
Q1. 14-9
Q2. 20-15
Q3. 11-23
Q4. 15-10
Scoorden voor HBBC :
Koen.               18
Thomas.          10
Ruben               9
Rik                     9
Kristof                4
Yannick.            4

Verslag: P.H.