HBBC won zaterdagavond met 77-76 van Turuka B. Het B-team heren verloor met 59-66 van Basket Groot-Willebroek. De Dames A van HBBC wonnen in de zaal van BBC Lyra met 48-66.

HBBC moest de zaal in zonder de gekwetste Van Heeswijck maar kon opnieuw rekenen op Tomlow. Bij de rust stond HBBC 43-35 voor en die voorsprong werd in het derde kwart zelfs uitgebouwd tot 13 punten. Turuka kwam opnieuw in de wedstrijd. De thuisploeg kon dankzij een aantal vrijworpen toch de winst thuishouden.

Door deze zege staat HBBC samen met Okido (de ploeg waartegen HBBC vorige week de boot inging) op kop in eerste provinciale van het basket.

Voor HBBC scoorden: Gijbels 21, Craane 15, Wouter Hannes 13, Gelmuykens 10, Rik Hannes 7, Dirickx 7, Tomlow 4.

Zuiderkempen - Okido werd 67-86. Bij de dames verloor Zuiderkempen in de zaal van Kontich met 63-47.