HBBC heeft erg moeizaam afstand kunnen nemen van Zuiderkempen: 67-53. Zuiderkempen trad aan zonder de broers De Belder en paste heel wat jeugdig talent in.

De eerste helft was er langs beide kanten heel wat balverlies. In het eerste kwart werd er toch nog degelijk gescoord 18-19. HBBC verdedigde fel maar miste net als Zuiderkempen precisie onder de korf.

In het tweede kwart ging het van kwaad naar erger. Beide teams konden slechts 10 punten scoren. De 300 toeschouwers zagen echt gevechtsbasket maar dan zonder de bijhorende korven.

HBBC kwam het best uit de kleedkamer sloeg een kloof maar Zuiderkempen prikte tegen. Derde kwart: 48-40.

Een jeugdig Zuiderkempen HN was moegestreden, profiteerde nog af en toe van de missers van de thuisploeg maar moest berusten in de nederlaag: 67-53!

Voor HBBC scoorden: Wouter Hannes 21, Rik Hannes 12, Tomlow 15, Gijbels 10, Dirx 4, Craane 2, Van Heeswijck 3.

Voor Zuiderkempen scoorden: Dillen 19, Van Beeck 9, Veduyckt 9, Degroote 5, D. Peeters 5, Haest 4, Bruynseels 2,