U bent hier

HBO5, ideale opstap naar hoger onderwijs

Geel
29.06.2018 - 16.48u
Door: Mark Jaspers

Van het secundair onderwijs meteen naar de hogeschool: een stap te ver? Bij HIK Volwassenenonderwijs kan je een technische, sociale of bedrijfsgerichte HBO5-opleiding volgen om die stap kleiner te maken. Dit is het verhaal van zes cursisten die startten met de HBO-opleiding Elektromechanica en eindigden als professionele bachelor.

Vier jaar geleden startten Jelle Willems, Hans Van Vlerken, Glen Van Staey, Tyas Swinnen, Giel Knippenberg en Wouter Agten samen met veertig andere studenten aan de HBO-opleiding Elektromechanica bij HIK Volwassenenonderwijs in Geel. Na een tweejarig traject behaalden zij daar het graduaatsdiploma Elektromechanica.

Doorstroming naar bachelor

Het diploma hoger onderwijs Elektromechanica is erg waardevol en populair op de arbeidsmarkt, maar toch wilden deze cursisten nog verder studeren. Enthousiast volgden zij bij Thomas More Campus Geel het verkorte traject tot professionele bacheloropleiding Elektromechanica.

Na twee jaar studeren zij nu af als professionele bachelors Elektromechanica. Allen met onderscheiding en zelfs eentje met grote onderscheiding!

Ideale opstap naar hoger onderwijs

De studenten zijn erg tevreden met het gevolgde traject. De HBO5-opleiding Elektromechanica is de ideale opstap naar het hoger onderwijs. Vooral voor leerlingen uit de praktijkgerichte, technische richtingen van het secundair onderwijs, maar ook voor de minder sterke leerlingen uit de theoretische richtingen van het TSO is deze opleiding een echte aanrader.

Door eerst het graduaatsdiploma te behalen, verhoog je bovendien je slaagkansen als je nadien wilt verder studeren en een professionele bachelor wilt volgen. Na de meer praktijkgerichte graduaatsopleiding krijg je bij de bachelors dan een meer theoretische aanpak. Beide vullen elkaar perfect aan.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 20.09.2019 - 16.19u

Honderdduizenden betogers wereldwijd op straat voor klimaat, in Brussel 15.000 deelnemers

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 20.09.2019 - 15.00u

12.200 extra overnachtingen in Kasterlee

12.200 extra overnachtingen in Kasterlee
Kasterlee 20.09.2019 - 14.32u

Zandhovense coöperatie Zonnewind verkoopt als eerste energie uit via Bolt

Zandhovense coöperatie Zonnewind verkoopt als eerste energie uit via Bolt
Lier regio | Provincie Antwerpen 20.09.2019 - 14.23u

100-jarige scouts zorgen voor nostalgisch spektakel

100-jarige scouts zorgen voor nostalgisch spektakel
Herentals | Kempen regio 20.09.2019 - 10.39u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto