Van het secundair onderwijs meteen naar de hogeschool: een stap te ver? Bij HIK Volwassenenonderwijs kan je een technische, sociale of bedrijfsgerichte HBO5-opleiding volgen om die stap kleiner te maken. Dit is het verhaal van zes cursisten die startten met de HBO-opleiding Elektromechanica en eindigden als professionele bachelor.

Vier jaar geleden startten Jelle Willems, Hans Van Vlerken, Glen Van Staey, Tyas Swinnen, Giel Knippenberg en Wouter Agten samen met veertig andere studenten aan de HBO-opleiding Elektromechanica bij HIK Volwassenenonderwijs in Geel. Na een tweejarig traject behaalden zij daar het graduaatsdiploma Elektromechanica.

Doorstroming naar bachelor

Het diploma hoger onderwijs Elektromechanica is erg waardevol en populair op de arbeidsmarkt, maar toch wilden deze cursisten nog verder studeren. Enthousiast volgden zij bij Thomas More Campus Geel het verkorte traject tot professionele bacheloropleiding Elektromechanica.

Na twee jaar studeren zij nu af als professionele bachelors Elektromechanica. Allen met onderscheiding en zelfs eentje met grote onderscheiding!

Ideale opstap naar hoger onderwijs

De studenten zijn erg tevreden met het gevolgde traject. De HBO5-opleiding Elektromechanica is de ideale opstap naar het hoger onderwijs. Vooral voor leerlingen uit de praktijkgerichte, technische richtingen van het secundair onderwijs, maar ook voor de minder sterke leerlingen uit de theoretische richtingen van het TSO is deze opleiding een echte aanrader.

Door eerst het graduaatsdiploma te behalen, verhoog je bovendien je slaagkansen als je nadien wilt verder studeren en een professionele bachelor wilt volgen. Na de meer praktijkgerichte graduaatsopleiding krijg je bij de bachelors dan een meer theoretische aanpak. Beide vullen elkaar perfect aan.