U bent hier

HBO5, ideale opstap naar hoger onderwijs

Geel
29.06.2018 - 16.48u
Door: Mark Jaspers

Van het secundair onderwijs meteen naar de hogeschool: een stap te ver? Bij HIK Volwassenenonderwijs kan je een technische, sociale of bedrijfsgerichte HBO5-opleiding volgen om die stap kleiner te maken. Dit is het verhaal van zes cursisten die startten met de HBO-opleiding Elektromechanica en eindigden als professionele bachelor.

Vier jaar geleden startten Jelle Willems, Hans Van Vlerken, Glen Van Staey, Tyas Swinnen, Giel Knippenberg en Wouter Agten samen met veertig andere studenten aan de HBO-opleiding Elektromechanica bij HIK Volwassenenonderwijs in Geel. Na een tweejarig traject behaalden zij daar het graduaatsdiploma Elektromechanica.

Doorstroming naar bachelor

Het diploma hoger onderwijs Elektromechanica is erg waardevol en populair op de arbeidsmarkt, maar toch wilden deze cursisten nog verder studeren. Enthousiast volgden zij bij Thomas More Campus Geel het verkorte traject tot professionele bacheloropleiding Elektromechanica.

Na twee jaar studeren zij nu af als professionele bachelors Elektromechanica. Allen met onderscheiding en zelfs eentje met grote onderscheiding!

Ideale opstap naar hoger onderwijs

De studenten zijn erg tevreden met het gevolgde traject. De HBO5-opleiding Elektromechanica is de ideale opstap naar het hoger onderwijs. Vooral voor leerlingen uit de praktijkgerichte, technische richtingen van het secundair onderwijs, maar ook voor de minder sterke leerlingen uit de theoretische richtingen van het TSO is deze opleiding een echte aanrader.

Door eerst het graduaatsdiploma te behalen, verhoog je bovendien je slaagkansen als je nadien wilt verder studeren en een professionele bachelor wilt volgen. Na de meer praktijkgerichte graduaatsopleiding krijg je bij de bachelors dan een meer theoretische aanpak. Beide vullen elkaar perfect aan.

imageMeer nieuws

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open
Grobbendonk 14.11.2019 - 18.58u

Boeklancering 'Mees en de magische poort' van Linda Rood

Boeklancering  'Mees en de magische poort' van Linda Rood
Kempen regio | Vlaanderen 14.11.2019 - 18.52u

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3
Heist op den Berg | Herenthout | Neteland 14.11.2019 - 18.03u

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit
Herentals | Kempen regio | Mol | Olen | Turnhout regio | Vlaanderen | Westerlo 14.11.2019 - 17.57u

kOsh campus Collegestraat opent ‘Petit 37’

Herentals 14.11.2019 - 17.53u

Rode Neuzen Acties voor GOEZO! Equilibrium!

Kempen regio | Lier regio 14.11.2019 - 17.52u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto