U bent hier

HC Artemis neemt nagelnieuw waterbased kunstgrasveld in gebruik : 'Mijlpaal in onze clubgeschiedenis'

Herentals | Neteland
18.09.2020 - 20.06u
Door: Herman Gezelle

Toen de Red Lions in 2018 in India wereldkampioen werden, kreeg het hockey in ons land een immense boost. Het succesvolle team onder coach Shane McLeod verdubbelde nog eens haar nationale glorie door een jaar later het EK in Antwerpen te winnen. 

In heel wat Kempense gemeenten zagen hockeyclubs in de stream van dit succes het daglicht.  De sport is overal gigantisch aan het boomen.

10-jarige Sam Sterckx uit Wiekevorst (U-12) jeugdspeler : 'Geweldig dat we eindelijk in Herentals kunnen spelen'

'Ik speel heel graag bij Artemis!,' lacht 10-jarige Sam Sterckx uit Wiekevorst, HC-jeugdspeler U12. 'Het is geweldig dat we eindelijk kunnen trainen en spelen in Herentals.  Nu moeten we niet meer de verplaatsingen maken naar Herselt voor de thuiswedstrijden.  Bovendien ligt het hockeyveld in Herentals er super-uitstekend bij.

Het is een plezier om erop te trainen en te spelen.  De trainingen zijn verder heel leuk dankzij onze trainer die aangename en leerrijke trainingen geeft.'

Afgelopen zaterdag heeft de ploeg van Sam gewonnen met 5-2, wat aantoont en bevestigt dat de jeugd van Artemis dankzij het nieuwe veld op de thuisbasis Herentals het beste van zichzelf kan geven en met een mooie resultaat erbovenop.

Voorzitter Els Van den Bossche : 'Hoogdag in onze clubgeschiedenis en voor onze 200 leden'

Het HC Artemis-bestuur, de 200 actieve leden, de sponsors en sympathisanten  glunderden vrijdagavond. 

'Onze sportvereniging beschikt nu eindelijk aan VC Herentals over een eigen kunstgrasveld met waterveld dat ideaal is voor veldhockey met professionele terreinverlichting', lacht een supergelukkige HC-voorzitter Els Van den Bossche. 'Net op tijd voor de start van het nieuwe seizoen.

Er werd de voorbije maanden achter de schermen hard gewerkt om alles op tijd rond te krijgen. Zowel door het clubbestuur en haar stuurgroep, als door de diensten van de stad. 

Er is zelfs de mogelijkheid om op termijn uit te breiden met een 2e veld op een vlakbij gelegen voetbalterrein. De stad Herentals trok €300.000 uit voor de verwezenlijking van het hockeyterrein, middelen die in de meerjarenplanning waren opgenomen.

Ik wil iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt. In ruil kreeg Herentals een ambitieuze hockeyclub waar de jeugd en jongeren uit Herentals en omliggende regio zich kunnen uitleven in dé sport van het moment', besluit Els Van den Bossche.

3 jaar na de start telt de club al 200 leden. HC Artemis telt 8 verschillende jeugdcategorieën.  Nnieuws : foto's Hans O.

www.hcartemis.be
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto