Het gemeentebestuur zoekt veertien ervaringsdeskundigen die de komende zes jaar actief deelnemen aan een klankbordgroep over het parkeerbeleid in het Centrum. De verkeersomstandigheden en het parkeergebeuren evolueren  voortdurend, waardoor ook het parkeerbeleid mee moet veranderen zonder een drastisch revolutie door te voeren. Om dit beleid stap voor stap uit te stippelen, rekenen we ook op de inhoudelijke inbreng en het engagement van mensen die het Centrum dagelijks gebruiken.

Het gemeentebestuur wil de vaste leden van deze klankbordgroep jaarlijks enkele keren samenbrengen om ideeën en denkpistes te bespreken en zelf eigen suggesties te doen. Het verslag van deze overlegmomenten dient - samen met andere adviezen - als input voor de te nemen beleidsbeslissingen. Het gemeentebestuur kiest bewust voor een vaste kleine groep met een diverse samenstelling:

 

ü  4 bewoners, maximaal verspreid over het Centrum en uit verschillende zones

 

ü  2 eigenaars, uitbaters of zaakvoerders van een winkel in het Centrum

ü  2 vertegenwoordigers van de scholen in het Centrum

ü  2 werknemers, mensen die in het Centrum werken maar die niet over een personeelsparking beschikken

ü  2 pendelaars die dagelijks de trein of bus nemen en hun wagen in de buurt van het station moeten parkeren

ü  2 Centrumbezoekers, mensen die regelmatig naar het Centrum komen met de wagen om te shoppen, familie of patiënten te bezoeken,… 

 

Inhoudelijke verrijking

Het gemeentebestuur zoekt mensen met een open en realistische geest die op een constructieve manier hun ideeën en visies verwoorden. Door effectieve gebruikers en ervaringsdeskundigen vanuit verschillende invalshoeken met elkaar te laten debatteren, willen we de beleidsvorming inhoudelijk verrijken.

Alle parkeerthema’s

Alle thema’s die voor het parkeerbeleid in het Centrum van belang zijn, komen tijdens de samenkomsten aan bod: de randparkings, het systeem betalend parkeren, de blauwe zones, het bewonersparkeren, parkeren voor zorgverstrekkers, de parkeertarieven en de parkeerduur, de bewegwijzering en de parkeerroute,…

Heb jij interesse?

Stel je dan voor 5 augustus kandidaat via een e-formulier op www.gemeentemol.be. Duid aan welke soort gebruikersgroep jij wilt vertegenwoordigen. Laat ons in enkele zinnen weten waarom jouw mening absoluut in de klankbordgroep moet gehoord worden. Wanneer het aantal kandidaten het voorziene aantal deelnemers overschrijdt, beslist de verkeersdienst op basis van dit motivatietekstje wie zetelt in de klankbordgroep. 

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be