U bent hier

Heel wat activiteiten van 'Transitie Mol en Balen' in 2022

Kempen regio | Mol
22.01.2022 - 18.42u
Door: Herman Gezelle

Transitie Mol en Balen lanceerde net de nieuwe activiteiten kalender voor 2022.

Uitgelicht:  Moesmeesters 3.0

Een reeks van 5 sessies tuinieren met kinderen in Samentuin Warmoes
Breikes straatje in Mol-Millegem.  Ben jij graag buiten en zit je graag met je handen in de aarde?

Vind je het fascinerend hoe de kringloop van de natuur werkt en hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven? Kom dan het plezier van tuinieren ontdekken in onze mooie samentuin 'de Warmoes' in Mol.

Misschien ben jij wel een meester, juf of jeugdwerker met groene vingers en wil jij graag je liefde voor de moestuin doorgeven aan de kinderen/jongeren waar jij mee werkt? Ook jij kan deze cursus komen volgen.

Tijdens deze activiteit mag je helpen bij tuintaken als zaaien, planten en oogsten, maak je iets creatiefs en smullen we ook van de lekkere oogst.
Voor het derde jaar op rij organiseren we in onze samentuin 'Moesmeesters', een jaarcursus tuinieren voor kinderen.

Enkele kinderen die hier al voor het derde jaar aan deelnemen, zullen jullie mee de weg wijzen in de tuin die zij intussen goed kennen. Wie weet krijg jij de Moesmeesterkriebel ook wel echt te pakken.

Dit jaar integreren we ook enkele principes van permacultuur: observeren - van patronen naar details - overvloed delen- kringloop sluiten - ....
Kinderen en jongeren vanaf het 2e leerjaar tot en met 15 jaar zijn welkom om mee te doen. ( rekening houdend met de dan geldende corona maatregelen)

Reserveer uw plaats via onze website www.TransitieMolenBalen.be. Elk kind graag apart inschrijven

U betaalt €10 per sessie cash op de eerste dag of vooraf op rekening BE65 8939 4408 4796 met vermelding ' moesmeesters 3.0 (of 60 lets www.letszandland.be op LZ177). Vanaf het derde kind van hetzelfde gezin is de deelname gratis.
Je kan daar doorklikken naar het inschrijvingsformulier via 'inschrijvingsformulier Moesmeesters 3.0' Bij vragen kan je bellen naar 0473/780095.

Je kan ook met vrijetijdscheques van de gemeente betalen. Mensen met verhoogde tegemoetkoming kunnen deze cheques aan 50% aankopen (www.gemeentemol.be of www.balen.be).

Het team van Transitie Mol en Balen : Peter, Wanda, Aline, Carsten, Rit, Hans, Ingrid, Tuur, Miriam, Marijke, Patty, Anke, Gert.
www.transitiemolenbalen.be
info@transitiemolenbalen.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto