In de (late) namiddag en avond dreigt het weer opnieuw drastisch om te slaan. 'We verwachten erg zware onweersbuien, met rukwinden, hagelbuien en wateroverlast', aldus Deboosere.    Vooral niet de held uithangen is de boodschap.

Regio Kempen

Op de Veeprijskamp in Herentals werden maatregelen genomen om de tenten te verstevigen. De tentjes van de vzw Den Brand en bioboer Bavo werden weggeblazen. In het centrum van Herentals viel even de elektriciteit uit.  In de Engelse wijk liepen kelders onder.

In Westerlo waaide in de Giselbertusstraat in Tongerlo een boom om en viel op een huis.  Op de E313 in Westerlo viel een boom op de snelweg.  Brandweer Herentals moest maandagmiddag op verschillende plaatsen in Olen hulp bieden. Op de Lichtaartseweg in Olen werden 2 bomen ontworteld. 1 viel tegen een huis. Het dak van de woning en de bovenverdieping raakten beschadigd. Op camping Korte Heide in Lichtaart viel een boom op een caravan. De bewoners ervan zaten niet in de caravan.   De Watertorenstraat in Olen stond een tijdlang blank. Wateroverlast was er ook in de Radiumstraat. Aan de Geelseweg ging een oude dikke boom tegen de vlakte.Er vielen geen gewonden.

Bobbejaanland

In Bobbejaanland viel op de middag de stroom even uit. De directie had net daarvoor beslist door de storm geen bezoekers meer in de attracties toe te laten. De attracties vielen stil en alle kraampjes vielen zonder stroom. Na een kwartier was de panne verholpen. Er was geen paniek en niemand raakte gewond.

Ondervond u schade aan uw wagen of woning? Volg dan dit stappenplan:

•Maak een inventaris op van de schade
•Neem zoveel mogelijk foto’s als bewijsmateriaal
•Breng uw verzekeringsmakelaar op de hoogte
•U mag zelf maatregelen nemen om verdere en ergere schade te voorkomen.

Stuur uw foto's van het onweer naar redactie@nnieuws.be .