Net voor de sluiting eind augustus is het nog druk in vaccinatiecentrum De Waai en De Zoerla. Heel wat van de mensen die niet ingingen op hun eerste uitnodiging willen zich toch nog laten vaccineren.

Op de open vaccinatiemomenten in augustus en september staan al een heleboel prikjes ingepland. Maar ook zonder afspraak ben je nog welkom in De Waai en De Zoerla. Inwoners van de Eerstelijnszone Zuiderkempen kunnen nog op zes momenten langskomen voor hun vaccinatieprik.

Op 30 en 31 augustus staan de laatste draaidagen in volle bezetting in respectievelijk De Zoerla en De Waai gepland. Met een vaccinatiegraad van 92,52 % (+18-jarigen) en 82,59 % (de hele bevolking) in de Eerstelijnszone Zuiderkempen kunnen we alvast van een succesvolle vaccinatiecampagne spreken.

Met open vaccinatiemomenten willen we die cijfers nog verbeteren en zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om toch nog een prikje te halen. In september en oktober kunnen de inwoners van alle zes gemeenten terecht in de mini-vaccinatiecentra in de vergaderzaal van De Waai of de cafetaria van De Zoerla.

Open vaccinatiemomenten


• Maandag 30 augustus van 14 tot 17 uur in vaccinatiecentrum De Zoerla voor inwoners van Westerlo, Herselt en Hulshout.
• Dinsdag 31 augustus van 14 tot 17 uur in vaccinatiecentrum De Waai voor inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout.

Er staan nog vier open vaccinatiemomenten gepland in de mini-vaccinatiecentra van De Zoerla en De Waai. Deze gaan door voor de inwoners van alle zes gemeenten op:
• zaterdag 4 september van 9.30 tot 12 uur in de cafetaria van De Zoerla
• zaterdag 11 september van 9.30 tot 12 uur in de cafetaria van De Zoerla
• woensdag 22 september van 14 tot 17 uur in de vergaderzaal van De Waai
• woensdag 13 oktober van 14 tot 17 uur in de vergaderzaal van De Waai.

Inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout vanaf 12 jaar kunnen dus ook terecht in het mini-centrum van De Zoerla en omgekeerd. Op de eerste drie dagen wordt er gevaccineerd met Pfizer en Johnson & Johnson. Op 13 oktober is enkel het vaccin van Johnson & Johnson beschikbaar voor 18-plussers.

Voor de open vaccinatiemomenten kun je je aanmelden bij het callcenter van de vaccinatiecentra via 014 56 79 90 maar dit is niet verplicht. Je hoeft die dag enkel je paspoort mee te brengen als je langskomt voor een vaccinatie.

Meer dan 92 procent is volledig gevaccineerd
In totaal is 93,64 procent van de 18-plussers uit de Eerstelijnszone Zuiderkempen een eerste keer gevaccineerd. 92,52 procent van de inwoners uit ELZ Zuiderkempen is al volledig gevaccineerd.
30 895 Gelenaars kregen een eerste prikje. Dit is 92,74 procent van de volwassen bevolking. 91,57 procent of 30 506 Gelenaars zijn volledig gevaccineerd.