De horeca-uitbaters samen met hun klanten ontdekten vandaag al heel wat versoepelingsgeluk bij de heropening terrassen, ook in Neteland. Het was nog niet echt dat gedroomde perfecte terrasjesweer, maar heel wat mensen blijken vastberaden om al eens van dat stukje herwonnen vrijheid te proeven.

Morgen zondag verwacht de weerman zelfs 27°C in de Kempen.  Dus dat wordt op de terrasjes drummen geblazen.

Katrien uit Geel op een gezellig terrasje op de Markt in Herentas : 'We zijn héél blij dat ik met m'n 2 kindjes Maygin en Danté, en mijn vriendin Kimberly uit Borsbeek, kunnen genieten van een terraske hier in Herentals. We wachten nog even op onze bestelling, en er komt zeker nog een extra pilsje aan.'

'Alles verloopt vlot en volgens de maatregelen', lacht Jan Engelen van Den Druyts in Herentals.  ''t Heeft voor iedereen lang geduurd, maar zoals je kan merken, houdt iedereen zich aan de regels.  Hopelijk komt er een hete zomer aan richting volledige bevrijding voor iedereen.'

Overal bleef het gezellig druk.  Ook aan café Rio Magdalenastraat, pas overgenomen door de bekende Jan 'Klok' Klockaerts.

UPDATE 22.50u zaterdag 8/5

Om 22u moesten alle terrassen sluiten.  In Neteland is dat volgens de eerste meldingen zonder problemen gebeurd. 

Politie Neteland zegt dat er rond 22.45u enkele oproepen binnen kwamen over terrassen die nog open waren. Toen de inspecteurs ter plaatse kwamen, waren de bezoekers al weg.

Zondag kondigt zich aan als een zomerse dag met temperaturen tot 27°C in de Kempen. Jawel, terrasjesweer.

De meeste gemeentebesturen hadden hun horecasector de kans gegeven om hun terrassen fel uit te breiden op het openbaar domein, en dat belastingvrij.  Een succes zo blijkt.

Foto's en redactie Johan Temmerman/ Nnieuws.