Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HEEM stelt collectief woonproject Ferm voor Ontwikkelaar brengt nieuwe woonvorm naar Nijlen

De familie Engels ging een tijd geleden op zoek naar een nieuwe eigenaar voor hun site langs de Kesselsesteenweg in Nijlen.

'Geen eenvoudige zoektocht, omdat de eeuwenoude hoeve en schuur intact moesten blijven', zegt Annelien Boens, content manager. 'De familie vond uiteindelijk een koper in HEEM, de ontwikkelaar van unieke collectieve woonplekken, die de site binnenkort zal omvormen tot een bijzonder woonproject voor 15 gezinnen.

De start van de verkoop is voorzien op zaterdag 24 september 2022. HEEM laat een nieuwe wind waaien doorheen de historische site in Nijlen, waarvan de eerste vermeldingen al meer dan 300 jaar oud zijn.

Het collectieve woonproject Ferm bestaat uit 15 woningen, telkens met 1 tot 4 slaapkamers, en 5 inclusiestudio's voor begeleid zelfstandig wonen. Het gerenommeerde Antwerpse architectenbureau B-architecten zorgt voor een stijlvolle mix van renovatie en nieuwbouw.

"We zochten een partner die het historische karakter van de grote site zou behouden. Bovendien is een collectief woonproject een zinvolle invulling. Nu zullen er veel meer gezinnen kunnen genieten van alle beschikbare ruimte." Hans Engels, voormalig eigenaar Net zoals in andere HEEM-projecten zal Ferm naast de karaktervolle privéwoningen ook beschikken over tal van collectieve faciliteiten. De bewoners zullen op adem kunnen komen in de ruime aangelegde tuin, het landschapsontwerp is van Kollektif. Een duik in het zwembad of relaxen in de sauna? Dat is allemaal mogelijk in Ferm. Het buurthuis is een extra polyvalente ruimte waarover de bewoners zullen beschikken, ideaal voor een verjaardagsdrink of een spelletjesmiddag met de buurkinderen.

Bewoners zullen hun auto en de elektrische deelwagen parkeren op de gemeenschappelijke parking, hun fietsen krijgen een plekje op de overdekte fietsenstalling. Collectief wonen: meer ruimte, meer faciliteiten HEEM ontwikkelt unieke projecten voor mensen die op zoek zijn naar meer.

Meer kwaliteit, meer faciliteiten en meer aandacht voor elkaar. HEEM-projecten zijn de perfecte mix tussen de privéwoningen en ruimte voor ontmoeting. Bewoners voelen zich er thuis in hun architecturale woning, maar zijn tegelijk omringd door groen en fijne buren.

In een collectief woonproject geniet je bovendien van de luxe die de extra ruimte met zich meebrengt. "Collectief wonen verrijkt je leven. Je leert rekening houden met anderen, flexibel of milder te zijn. Als iedereen dit zou doen, dan zou er volgens mij heel wat minder verzuring in de maatschappij zijn." Joeri Bal - CEO HEEM

Alle reeds beschikbare informatie over Ferm is te vinden op ferm.heem.be. De start van de verkoop is gepland vanaf 24 september 2022, het lanceringsevent gaat door op de site (Kesselsesteenweg 35 / Ophoven 1 - Nijlen) van 14u tot 16u. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het event op ferm.heem.be.

Nijlen, België

Deel dit artikel