Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Heemkring De Linde en OK2000 starten samen project op : "Olen Verbeeldt"

Olen
Een van de uitdagingen van vele gemeenten is de samenhorigheid en identiteit van hun inwoners bevorderen. Hoe kunnen ze mensen samenbrengen rond een gemeenschappelijk doel, een gedeelde geschiedenis en een gevoel van trots?
 
'Wat te denken van het samenvloeien van kunst en erfgoed als middel om de gemeenschap te verbinden', zegt Marcel Bellens, voormalig burgemeester van Olen.
'Ook Olen wil dat de Olenaar fier is op zijn gemeente. Het merk “Olen, dorp met een verhaal” wil de uitstraling van Olen vergroten.
 
Heemkring De Linde en de Olense kunstkring OK2000 slaan de handen in elkaar om een nieuw project te starten.
 
Door middel van tekeningen, schilderijen, foto’s en alle mogelijke vormen van kunst brengen we de gebouwen en natuur van Olen in beeld.
 
Bovendien willen we de creativiteit, de verbeelding van de kunstenaar ten volle laten werken en zoeken we naar combinaties van herkenbare zaken in onze gemeente die niet echt bestaan maar die in de verbeelding van de kunstenaar groeien en zich ontwikkelen.
 
Waarom zouden we bv. de pastorie van Olen Centrum niet plaatsen in het Olens Broek naast de Kleine Nete of de kapel van Meren op Teunenberg… We geven de kunstenaar alle vrijheid.
 
Het doel van het project is om de schoonheid en diversiteit van Olen te tonen maar ook om de inwoners bewust te maken van het belang van het behoud en de restauratie van hun erfgoed.
 
De kunstkring en de heemkring plannen om alle kunstwerken die gemaakt zijn in het kader van dit project ten toon te stellen. Dit kan ook gebeuren in diverse vormen of ook via het internet of sociale media.'

Wil je meedoen, laat dit dan meteen weten aan de Olense Kunstkring : rene.jaques@telenet.be of willy.huygens@telenet.be of aan de heemkringolen@gmail.com

Olen

Deel dit artikel