Het in site Verheyen gestockeerde deel van de collectie van heemkring Sandelyn verhuist vanaf 25 juni naar een tijdelijk onderkomen, waar gestart wordt met inventarisatie en registratie.

Naar aanleiding van de start van de verbouwingen door Peer Stoet aan de site Verheyen, wordt een deel van de collectie van de heemkring verhuisd naar de intussen vrijgekomen stapelplaats die voorheen dienst deed als houtmagazijn van de stoetersvereniging (Bergense Steenweg).

De grote collectie erfgoed van heemkring Sandelyn bevindt zich momenteel nog op drie verschillende locaties.

Wanneer de verbouwingswerken aan de site Verheyen zijn afgerond, krijgt het stoetmagazijn (Kloosterstraat) een nieuwe rol als thuisbasis voor heemkring Sandelyn en haar volledige collectie.

Bedoeling is dat het documenteringsproces daar kan worden verdergezet en gefinaliseerd.

Het omvangrijke project van het inventariseren en registreren van de Herenthoutse erfgoedcollectie zal gedirigeerd worden door erfgoedcel Kempens Karakter.

Samen met een handvol vrijwilligers zorgt deze voor de nodige ondersteuning en omkadering van onze heemkring. Je aanmelden als vrijwilliger kan trouwens nog steeds, via www.giveaday.be/herenthout.