U bent hier

Heemkundige kring Norbert de Vrijter Lille: voorinschrijven jaarboek 2014

Lille
26.11.2014 - 21.35u
Door: Franky Van Leeuwen

Ons speciaal jaarboek is vanaf 15  maart 2015 te koop  voor 20€.   Het boek wordt voorgesteld in de parochiezaal van Gierle.  Het boek is bestemd voor onze leden, maar voor de niet-leden vragen we om nu uw naam bekend te maken aan bestuur H.K. omdat de oplage beperkt is.

Er zijn ca. 130 oud-strijders uit Gierle, Lille, Poederlee en Wechelderzande in opgenomen met hun genealogische afstamming: ouders, broers en zusters, vrouw, kinderen…, hun activiteiten tijdens de oorlog: waar? wat? hoe?...(hun militair dossier) en hoe hun leven na de oorlog verlopen is. Dit alles verfraaid met unieke foto’s ! Het boek zal ca. 600 pagina’s tellen !

In kaderteksten krijg je nog tal van interessante weetjes en bijzonderheden over die eerste Wereldoorlog, bevattelijk en overzichtelijk.

Een echt naslagwerk! Een must zeker voor hen die weet hebben van een oud-strijder in hun familie (grootvader, overgrootvader, grootoom, . ..) of kennissenkring (buurman, dorpsgenoot…)

NU INSCHRIJVEN  voor het OUD-STRIJDERSBOEK, wacht niet tot we het boek voorstellen.    

Bestellen voor 15 januari 2015 via e-mail: secretariaat@hklille.be of tel.03/312 49 03 bij voorzitter Rosette Dillen                             

Oproep: Koloniaal verleden Groot-Lillenaars

Onze kring onderzoekt de mogelijkheid om een artikel  te schrijven over ‘het koloniaal verleden van de Groot-Lillenaars’ (werktitel). We zijn op zoek naar mensen, verhalen, foto’s… van de Groot-Lillenaars uit ‘de  Kongo’ (oud-kolonialen, missionarissen, ontwikkelingshelpers, para’s die misschien in 1964 meewerkten aan de operatie ‘Red Dragon’…).

Heeft u informatie over dit onderwerp, denkt u aan bepaalde mensen, misschien al van heel lang geleden, laat het ons weten: secretariaat@hklille.be of Rosette Dillen 03/312 49 03 of een van onze bestuursleden Alex Vercammen (Poederlee), Jos Willems (Lille), Vic Van Duppen (Gierle).


 


image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto