De Heemkundige Kring Norbert De Vrijter van Lille nodigt u uit op de voorstelling van zijn nieuwe jaarboek en een tentoonstelling in het P.C. Sint-Pieter in Lille.

Dit jaar wordt er niet één groot thema behandeld maar beschrijft het jaarboek onderwerpen uit het Interbellum (de periode tussen de 2 wereldoorlogen) en er vlak na. Soms wordt deze tijd wel eens wat oneerbiedig 'de jaren stillekens' genoemd.

Niettemin bespreken de bestuursleden in het jaarboek alweer interessante onderwerpen zoals een episode uit de Poederleese geschiedenis met de Jannen en de Boeren, het Lilse kerkhof en de Apostolinnen en tot slot ook de amateurtoneelkring Excelsior uit Wechel.

Zoals het de goede gewoonte is van de kring worden al deze onderwerpen geïllustreerd met foto's, teksten, voorwerpen enz. in een bijhorende tentoonstelling.
Het nieuwe jaarboek wordt voorgesteld in het P.C. St.-Pieter, Kerkplein te Lille op zaterdag 15 februari, 15u – 18u. en zondag 16 februari, 10u – 18u.

De leden worden extra uitgenodigd hun jaarboek te komen afhalen én hun lidmaatschap voor 2020 te hernieuwen.

Alle belangstellenden zijn hartelijk welkom, inkom gratis.

Wie kent nog de Kwattasoldaatjes uit  het megasucces van Excelsior(toneelgroep Wechel) uit 1953?

Jammer genoeg zijn er geen foto’s van bewaard maar wel verhalen en de geschiedenis ervan. Het was een succes dat keer op keer volle zalen trok en waarmee op tournee werd  gegaan. Elke rasechte Wechelaar, die het meemaakte kan er nog over praten !

‘Excelsior’, wat een tijd ! Kom kijken naar de vele foto’s, verhalen uit de periode van Wechels mooie tijd. Reeds van in de dertiger jaren, meer dan tien jaar voor Excelsior speelde Wechelaars succestoneel. Wie waren dat?  Maak kennis met ze !

En wie kent niet het super toneelspel van de rasartiesten van Excelsior : Marcel Van Echelpoel (van Fiene), Fons Grielens, Gust Van Echelpoel (van de smid ) en zijn broer Roger?

Maar ook uit Lille, Poederlee en Gierle heeft ons nieuwe jaarboek uitgebreide artikels, met foto’s op de tentoonstelling.  Ook gelegenheid om je lidmaatschap te vernieuwen.

Wanneer? za 15 februari van 15 – 18 u

zo 16 februari van 10 – 18 u          

Waar? St.-Pieter Lille