De Elmos boys willen kost wat kost naar die halve finale in de play-offs. De mogelijke thuiswedstrijd tegen Halle-Gooik moet de apotheose worden van een mooi seizoen.

'De opdracht voor coach Heremans voor het seizoen was top vier in de competitie, halve finale beker en top vier play-offs', zegt Eddy Lambaerts, ere-voorzitter.

'De eerste twee doelen zijn al bereikt, nu natuurlijk de belangrijkste nog, die halve finale in de play-offs. Borgloon blijft toch wel een taaie klant, de ploeg van de heenronde ook, lang op de eerste plaats, maar na nieuwjaar heel onregelmatig.

Met o.a. een nipte nederlaag in Antwerpen (2 – 1), echter een weekje later een zware thuisnederlaag tegen Lier. Ze scoren moeilijker, maar hun verdediging met ex-Rode Duivel Mageren in doel staat wel op punt. En counteren, dat kunnen ze als de besten.

De bezoekers startten het sterkst, kansjes voor El Fashi en Vrancken, daartegenover slechts ééntje voor de thuisploeg met Vanderheyden. Het was wachten tot minuut twaalf toen Qoli in één tijd El Attabi kon aanspelen, korte draai en in het hoekje voorbij doelman Mageren, 0–1.

Continue balbezit voor de bezoekers, minstens 70%, kansjes, maar het bleef bij die magere voorsprong. Twee minuten voor de rust, El Fashi op Kobe Vrancken, bal onder de voet, weg kans. De zoveelste kans, geen doelpunt. Laatste minuut en knappe corner van El Fashi op Issam Dahmani en loeihard in bovenste hoek, 0–2.

Even moest de werkloze doelman Talhaoui toch eens ingrijpen en werd Kobe Vrancken nog woest onderuit getrapt maar de stand wijzigde niet meer, 0–2 met de rust. De eerste kans erna was voor Borgloon maar geen minuutje later een knal van Dahmani op de kruising. Iets meer wedstrijd nu, Borgloon komt wat meer uit zijn egelstelling.

Uitblinker Chadli die een verre uittrap meeneemt, lekker twee mannetjes uitspeelt en in de linker benedenhoek ook Mageren te grazen neemt, 0–3. En dan op minder dan een minuutje, twee keer op de paal, eerst door Vanderheyden op de Herentalse paal met direct nadien ook aan de overkant.

Nu gaat het wel mooi over en weer en opnieuw de paal, actie tussen El Fashi en Bouri, geen doelpunt. Dan toch een doelpunt voor de thuisploeg via El Merboh, 1–3. Even wordt het lastig maar dan mooie assist van Vrancken en Bilal Bouri met het hakje, 1–4. Ook Borgloon krijgt zijn kansjes, een lekker matchke. De thuisploeg weet dat er iets moet gebeuren en met nog 6 minuten van het einde, powerplay en vliegende keeper.

Maar dat weten ze wel op te lossen bij de bezoekers, knappe counter, Bouri en El Attabi op El Fashi die zijn achttiende doelpunt van het seizoen kan scoren, 1–5, en dit na een afwezigheid van enkele weken. En er valt er nog eentje, opnieuw knappe counter, dit keer Chadli met zijn tweede van de avond en 1–6 eindstand. Woensdag komt Borgloon naar Herentals voor de terugmatch.