U bent hier

Heidefeesten op Kesselse Heide in de pure natuur

Nijlen regio
17.08.2016 - 13.50u
Door: Peter Caers

Heidefeesten brengen hulde aan uniek stukje Kesselse natuur op 28/08

Koken met wilde planten, Heideyoga, sporenzoektocht of een workshop landschapsfotografie Op zondag 28 augustus organiseren Regionaal Landschap Rivierenland en Bosgroep Antwerpen-Zuid in samenwerking met Natuurpunt De Wielewaal, de gemeente Nijlen en de provincie Antwerpen ‘De Heidefeesten’.

De Heidefeesten zijn een natuurminnend en duurzaam festival dat plezier, avontuur, muziek, gemoedelijkheid en natuurschoon voor groot en klein belooft op de allerlaatste dag van de vakantie. Dit alles vindt plaats op het prachtige provinciaal domein van de Kesselse Heide in Nijlen.

Heideterras

Er valt die dag heel wat te beleven. Je kan genieten van natuur- en boswandelingen, relaxen op het heideterras of met een gids het nabije Fort van Kessel ontdekken. Daarnaast kan je op het festival een kookworkshop met wilde planten bijwonen, het landschap leren fotograferen, tot rust komen met een sessie heideyoga en genieten van akoestische livemuziek.

Broekbossen

Kinderen kunnen zich uitleven in het speelbos, op zoek gaan naar dierensporen en allerlei knotsgekke landschapsspelletjes spelen. Beschermd Landschap De Kesselse Heide en de broekbossen van het Goor zijn beschermd als landschap.

Samen met de brede stroken Europees beschermde habitat langs de Kleine Nete, maken ze deel uit van een set waardevolle natuurgebieden in de regio rond Kessel. Naast de grote inspanningen die Natuurpunt levert in het gebied, proberen het regionaal landschap en de bosgroep ook privé-eigenaars in deze beschermde gebieden te stimuleren om hun percelen op een juiste manier te beheren.

“Met dit evenement willen we streekbewoners enerzijds laten kennismaken met onze waardevolle natuur dichtbij huis en hen anderzijds laten beseffen dat deze open ruimte te midden van onze bijna volgebouwde regio van onschatbare waarde is om er aangenaam te leven, te wonen en te werken”, aldus Rik Röttger, gedeputeerde van de provincie Antwerpen voor natuur en landschap.

Praktische Info

Afspraak op zondag 28 augustus 2016, van 11 tot 18 uur aan het onthaalcentrum Doefopdhei, Vaerestraat 4, provinciaal domein Kesselse Heide. Alle activiteiten zijn gratis. Dit domein kan je met de fiets, te voet, met het openbaar vervoer of met de auto bereiken.

Overzicht programma: www.rlrl.be/agenda/heidefeesten-2016

foto: schapen op de Kesselse Heide/archief Nnieuws.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto