De topper in 2e provinciale B tussen leider Heikant en naaste achtervolger VC Herentals is na een erg turbulente wedstrijd op een billijk gelijkspel geëindigd.De Polletboys stonden een kwartier voor affluiten nog 0-1 voor.

Dat het een geladen match ging worden, werd vooraf op ThalsFM Nnieuws al in detail aangekondigd.

Zo'n 500 supporters genoten onder een stralende zon van een gelijkopgaande wedstrijd met 200% inzet van beide kampen.

De foto's in onze krant bewijzen de foutieve beslissingen van de ref
De trainers, de beide besturen en de voetbalfans ontdekten veel scheidsrechterlijke fouten : het doelpunt van Heikant zou met de hand gemaakt zijn (foto boven) en de thuisdoelman stond 30cm voor de doellijn bij de VC-penalty (kijk hieronder op Fotogalerij).  De lijnrechter had deze fout trouwens afgevlagd.

In blessuretijd (93')  kreeg rood-wit een terechte strafschop.  De thuisdoelman stond 30cm voor de doeliijn (zie foto's), maar dat had de ref niet gezien.   De goalie kon de strafschop stoppen, maar hij kwam te snel van de doellijn weg, waarop de lijnrechter afvlagde.  De ref liet de penalty echter niet hertrappen, waarop bij VC-spelers en hun aanhang sommige stopjes doorsloegen.  Fel protest, commotie en het massaal meegezongen 'voale zwettte' ontsierden de spannende topper.

VC Herentals blijft na de 1-1 op één punt van leider Heikant Berlaar.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws :

VC Herentals trok voor de absolute topper op deze 13e speeldag richting Heikant, waar het de nummer 1 van het klassement in de ogen keek.  Herentals kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op de geblesseerde Wouters.

De bezoekers lieten reeds in de 1e minuut het eerste gevaar optekenen maar Van Genechten kwam enkele millimeters te kort om de score te openen.  Enkele minuten later besloot Van Genechten na een combinatie met Van Der Schraelen op thuisgoalie Van Hoek.  Het eerste “incidentje” volgde rond de 10e minuut wanneer Luyckx moest ingrijpen op Wamberto die onrechtmatig het veld was opgekomen zonder toestemming van de scheidsrechter, het koste Lars een gele kaart.

Herentals kwam goed weg wanneer een voorzet van Heikant tegen het eigen doelkader werd gekopt en nauwelijks enkele minuten later had De Booij een prachtredding in huis op een poging van El Moussaoui.  Toch klom VC op voorsprong wanneer Verbert buiten de grijparmen van Van Hoek de bal netjes in doel kopte.

Vlak na de pauze was Verbert dicht bij de 0-2 maar deze keer kopte hij de voorzet van Van Grieken een metertje over.  Heikant nam een 10-tal minuten het commando over en bij rood-wit was het even alle hens aan dek.

De scheidsrechter was er ondertussen al lang een one-man-show van aan het maken en deelde kwistig gele kaarten uit, de ene al wat belachelijker dan de andere.  Op het uur kwam Herentals opnieuw sterker voor de dag en was gevaarlijk via een kopbal van Dufraing.  Diezelfde Dufraing rolde even later het hele middenveld op en verstuurde een gemeten voorzet naar Van Genechten die het leder langs de verkeerde kant van de paal naast schoot.

De commotie liep hoger op wanneer Heikant de 1-1 scoorde na hands, bovendien werd onze doelman fel gehinderd in dezelfde fase.  Resultaat: doelpunt geldig en De Booij geel na protest.

In de slotminuten was er nog een geweldig schot van Verschoren te noteren die op de bovenkant van de lat belandde.  Het venijn zat hem echter helemaal in de staart van de wedstrijd.  Herentals claimde een terechte penalty na handspel van een Heikant verdediger in de zestienmeter.

Slechten miste de elfmeter jammer genoeg maar de thuisgoalie stond te ver voor zijn lijn en de lijnrechter had deze fout keurig opgemerkt.  Met de vlag in de lucht probeerde hij deze fout aan te geven, aldus ook de penalty moest hernomen worden.  De scheidsrechter zette zijn onkunde nog iets extra in de verf en floot de wedstrijd gewoon af, zonder de penalty die te hernemen viel.

Eindstand van deze topper 1-1, na een wedstrijd die er helemaal anders had kunnen uitzien.

Normaal ligt het niet in onze aard om kritiek te spuien op het scheidsrechterlijke trio maar wat de ref vandaag liet zien, stond in schril contrast met de topper die deze wedstrijd toch moest zijn.  Niet dat Herentals anders met de vingers in de neus was gewonnen want men kan niet ontkennen dat er bij dit Heikant flink wat talent en werkkracht aanwezig is.

Na het laatste fluitsignaal vielen de Heikant spelers elkaar echter in de armen en begonnen te vieren alsware het kampioen speelde.  De competitie is echter nog lang en kampioen ben je pas als je na speeldag 30 bovenaan staat.  Herentals heeft zichzelf niks te verwijten en moet tegen Oevel opnieuw proberen de punten thuis te houden.  Al begint na de wedstrijd van vandaag de kaartenlast ook door te wegen met 4 spelers die op één kaart van een schorsingsdag staan.

VC Herentals speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle;  Luyckx Lars;  Slechten Jochen;  Verbert Jonas;  Van Der Schraelen Thomas;  Heylen Gerd;  Van Genechten Steven;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin; Van Grieken Marc.
Bank:  Maes Jens;  Verwimp Stef;  Schuerwegen Joris;  Adriaenssen Robin.
Vervangingen:  17e  Verwimp Stef voor Heylen Gerd ;  72e  Adriaenssen Robin voor Van Grieken Marc

Gele kaarten:  De Booij Niel;  Verwimp Stef;  Luyckx Lars;  Van Der Schraelen Thomas.
Doelpunten:  40e  Verbert Jonas  0 - 1;  77e  Bruynseels Jef  1 - 1.