VC Herentals moest dringend punten oogsten na de recente 0 op 6.  Tegen De Kempen en Beerschot Wilrijk kon VC op erg verdienstelijke wedstrijden terugblikken maar bleef rood-wit wel met lege handen achter.  Met een verplaatsing naar Heikant stond een wedstrijd tegen een rechtstreekse tegenstander op het programma.  Herentals kon geen beroep doen op  Gorts, Dufraing, Van Looy en Thomassen.

De bezoekers begonnen erg fris aan de wedstrijd want reeds in de eerste minuut dwong Van De Kerckhof de thuisgoalie tot een redding.  Slechts enkele minuten later trof Van De Kerckhof raak met het hoofd maar het doelpunt werd betwistbaar afgekeurd.  Rood-wit bleef de toon zetten met een bedrijvige Van Leerdam die subtiel Caers bediende maar het gekruiste schot van Niels ging rakelings naast.

Ook Vlaeymans waagde zijn kans maar doelman Haegemans kwam gepast tussen.  De thuisploeg liet na een kwartier een eerste kans noteren via een vrije trap van Sterckx maar Olielslagers bokste het leder onder de dwarsligger in hoekschop.  Halfweg de eerste helft klommen de bezoekers toch op voorsprong via een schitterende actie die begon bij De Swert.  Birger onderschepte knap de bal, zette een één-twee op en speelde op het gepaste moment in naar Vlaeymans die verdediger en doelman kon afschudden en de 0-1 op het scorebord zette.

Raar maar waar, na het openingsdoelpunt stokte de Herentalse motor en stapelde de slordigheden zich op.  Heikant kon zonder goed te spelen enkele keren dreigen via Madah.  Terwijl de thuisploeg naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker verdubbelde de bezoekers op slag van rusten de score.  Baeten draaide zich in de zestienmeter mooi vrij en schoot de bal enig mooi tegen de touwen, 0-2 was meteen de ruststand.

De tweede helft had heel wat minder te bieden.  Van Leerdam opende de debatten met een afstandsschot maar Haegemans klemde de bal.  Aan de overkant waagde de ingevallen Zoubeir zijn kans maar ook Olieslagers stond paraat.  De partij verwaterde letterlijk en figuurlijk op het drassige veld maar de supporters werden na een uur opgeschrikt door een aanslag van Thijssen op Van Bouwel.  Rood was de enige aanvaardbare optie en zo besliste de scheidsrechter er ook over.  Madah bleef voor Heikant proberen maar veel dreiging ging er ook niet uit van de lokale aanvaller.

VCH probeerde op de counter de score nog verder uit te diepen maar Van De Kerckhof kwam niet meer tot scoren.  Zelfs niet wanneer hij vijf minuten voor affluiten een terechte strafschop niet kon benutten.  In blessuretijd werd het zelfs nog spannend wanneer Niels Mariën tegen een rode kaart aankeek en Heikant vanop de penaltystip kon milderen via Bruynseels.   Verder geraakte de thuisploeg echter niet meer zodat Herentals na bloed, zweet en tranen en nodige driepunter kon wegkapen.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven; Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Caers Niels; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Mariën Niels; Van De Kerckhof Jeroen.

Bank:  Dams Pieter; Marien Robin; Van Bouwel Ken; Dillen Robbe.

Vervangingen:  55e Van Bouwel Ken voor Caers Niels;  79e  Dillen Robben voor Baeten Steffe; 87e Marien Robin voor Van De Kerckhof Jeroen.  Kaarten:  Marien Niels (rood) ;  Van Leerdam Ilja (geel; 2e) ;  Van Der Schraelen Thomas (geel; 1e).

Doelpunten:  19e Vlaeymans Sam 0 – 1;  44e Baeten Steffe 0 - 2 ;  92e Bruynseels Jef  1 – 2 (penalty).  Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.  Foto's Dirk Van den Eynden.